Concert aniversar „Junii Sibiului 80” în Spania

Concert aniversar „Junii Sibiului 80” în Spania

Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul-Junii Sibiului își va sărbători cei 80 de ani de existență, luni, 21 aprilie, prin spectacolul aniversar „Ăsta-i jocul Junilor”, pe scena sălii de concerte IES Antonio Calle Alalpardo, din Alcala de Henares, Spania.

Anul 2024 este marcat de Junii Sibiului prin numeroase spectacole, celebrând opt decenii de activitate a celei mai vechi formații de dansuri populare din România. Jocul popular românesc, alături de cântecul vocal și instrumental, sunt elementele componente ale conceptelor artistice gândite de managerul Silvia Macrea pentru iubitorii de tradiție românească. În acest context, Junii Sibiului vor evolua atât pe scenele României, cât și în fața comunităților de români din afara țării. Așadar, în 21 aprilie, Junii vor aduce bucuria identitară a jocului și cântecului popular românesc în Spania, cu participarea artiștilor Oana Tomoiagă, Gabriel Dumitru, Andreea Haisan, Paul Ananie, Ioana Ștefan, Alexandru Brădățan, Traian Stoiță, Ovidiu Homorodean, Sînziana Ștefan, Dumitru Teleagă și Adrian Neamțu. Invitatul special al acestui spectacol va fi Nicolae Furdui Iancu.

„Ne bucurăm să fim împreună într-un moment festiv, alături de românii și de spaniolii pentru care vom concerta în Alcala de Henares. Frumusețea tradițiilor românești va cerne clipe de poveste, prin joc și cântec popular românesc, prin bucuriile aduse de dansatorii și instrumentiștii Junilor Sibiului, alături de artiștii colaboratori care, la 80 de ani de existență a Junilor, dau startul turneelor internaționale din acest an festiv, chiar cu acest regal folcloric din Spania. Iată că toate celelalte colaborări de până acum au concretizat un parteneriat strâns al CJCPCT Cindrelul-Junii Sibiu cu Uniunea Muncitorilor Români din Spania și Radio Românul”, declară Silvia Macrea, managerul CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu.

Regalul folcloric va fi prezentat de Iuliana Tudor.

Răspunde