Ciprian Ștefan, ales la șefia AFCN

Ciprian Ștefan, ales la șefia AFCN

Managerul Muzeului ASTRA din Sibiu, Ciprian Anghel Ștefan, a fost ales președinte al Consiliului de Administrație al Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN).

„Voi răsplăti încrederea membrilor consiliului, dar și a celor care m-au susținut și propus cu toată dăruirea și profesionalismul demonstrat deja pentru sectorul cultural din România!”, a declarat noul președinte al AFCN.

Administrația Fondului Cultural Național este o instituţie publică autonomă, aflată în subordinea Ministerului Culturii, care operează la nivel național de peste 15 ani. Înființată în 2005, AFCN este principalul finanțator public al ofertei culturale din România care aplică un proces transparent de evaluare și selecție. Misiunea AFCN este să finanțeze proiecte ce susțin creaţia contemporană românească și valorizarea patrimoniului, ce contribuie la buna înţelegere a fenomenelor artistice, precum şi la accesul cât mai larg al publicului la cultură.

Ciprian Anghel Ștefan a devenit managerul Complexului Național Muzeal ASTRA în anul 2014, din 2018 este și președintele Rețelei Naționale a Muzeelor din România, iar în iulie 2023 s-a alăturat echipei ministrului Culturii, Raluca Turcan, în calitate de consilier onorific.

Răspunde