Caravană de informare

Caravană de informare

În perioada martie – mai, Centrul Europe Direct Regiunea Centru derulează caravana de informare și implicare civică a cetățenilor privind participarea la alegerile europarlamentare.

Scopul acestor întâlniri este de a discuta cu cetățenii despre importanta participării la vot, cu accent pe beneficii europene, nu se transmit mesaje politice și nu se prezintă. opțiuni politice. Prin mesajul #FOLOSEȘTE-ȚI VOTUL și discuții față în față cu sute de angajați din diferite societăți comerciale, echipa EUROPE Direct alături de reprezentații instituțiilor locale vor sublinia faptul că în 9 iunie putem alege oamenii care trebuie să susțină pe termen lung interesele României, care vor contribui la alegerea noului președinte al Comisiei Europene și care vor exprima direcția sprijinului oferit de Uniunea Europeană.

„Acest an este important pentru noi toți, fiindcă transmitem Uniunii Europene și celorlalte țări un mesaj despre opțiunea noastră politică, despre ce ne dorim pentru viitorul României, al Regiunii Centru, al fiecărui oraș, comună, municipiu sau județ în care trăim. Indiferent de opțiunea fiecăruia, anul acesta vom avea 4 buletine de vot care pot influența viitorul Europei. Participarea la vot este un gest esențial. Votăm pentru democrație și libertate, votăm statutul de stat membru al UE în urma căruia au rezultat pentru noi beneficii nete, votăm drepturile și proiectele europene care ne-au oferit atât de multe oportunități. Din 2007 în Regiunea Centru, doar prin programele coordonate de ADR Centru la nivel regional, am atras în dezvoltarea, modernizarea și crearea de locuri de muncă în regiune, peste 2,2 miliarde euro. În perioada 2021-2027, cu încă 1,4 miliarde euro vom continua dezvoltarea județelor din centrul țării. Multe dintre normele care ne afectează, programele pentru tineri, finanțări pentru fotovoltaice sau anveloparea clădirilor, fondurile pentru firme și alte politici sunt stabilite la nivelul UE, iar noi am beneficiat de ele. Este responsabilitatea fiecărui cetățean să voteze, iar dacă nu are opțiuni, atunci trebuie să se implice și să-și asume responsabilitatea de a schimba în bine societatea și comunitatea, în afară de un simplu vot. Pe lângă vot, la fel de important este ca oamenii să fie informați, să-și exprime părerea liber în diferite moduri și să cunoască fiecare dintre aspectele care contează pentru noi și pentru viitorul nostru. Libertatea de a face toate acestea este un element prețios al democrației, pe care l-am câștigat în 1990 și este în interesul nostru să o apărăm. Pentru aceste motive invităm cetățenii să participe la această caravană și discuții, iar apoi să participe la scrutinul european,” a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

În cadrul campaniei de informare privind alegerile europene, mai multe resurse sunt deja disponibile:

Seria de animații cu Simona – asistenta virtuală a campaniei impreuna-in.eu:

Odată cu încheierea campaniei de mobilizare a cetățenilor, respectiv la începutul lunii mai, cu sprijinul unităților de învățământ, tinerii care pot vota prima dată vor fi implicați în data de 9 mai, de Ziua Europei, într-un joc simulare a procesului decizional la nivel european, pentru a putea vizualiza și decide în cunoștință de cauză importanța votului lor.

Răspunde