Proiect internațional la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu

Proiect internațional la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu a devenit partener într-un proiect Erasmus+ intitulat „Acțiuni verzi pentru o nouă cetățenie europeană durabilă și incluzivă”, alături de școli din Portugalia, Lituania, Italia, Spania și Turcia.

În cadrul proiectului, elevi cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani și cadre didactice vor avea parte de activități multiple, incluzive și experimentale în aer liber, în spații verzi special amenajate de școli.

„Scopul proiectului este să dezvolte o metodologie experimentală de învățare și predare, cu impact asupra practicilor, comportamentului și stilurilor de viață, pentru reducerea amprentei ecologice și sporirea conștientizării incluzivității și a mediului în rândul comunităților școlare. Au fost planificate două întâlniri de proiect la care participă doi profesori și șase activitați transnaționale de formare pe termen scurt la care participă câte doi elevi și trei profesori. Prima întâlnire de proiect, planificată pe o durată de trei zile, își propune să stabilească strategiile de lucru pentru întreaga perioadă de implementare. Prima activitate transnațională de formare pe termen scurt va avea loc în România, în luna iunie. Atât elevii, cât și profesorii vor participa la aceste activități. Din cadrul școlii noastre, la fiecare activitate de formare pe termen scurt, vor participa doi elevi și trei profesori. Ne dorim prin acest proiect să dezvoltăm un nou concept de sustenabilitate și incluziune, dezvoltând conștientizarea elevilor cu privire la schimbările climatice, toleranță, dezvoltare durabilă și gândire critică”. a precizat Mihaela Miron, directoarea unității de învățământ.

Cu o durată de 24 de luni, începând din 31 decembrie 2023, proiectul beneficiază în total de o finanțare în valoare de 250.000 euro, din care CSEI Turnu Roșu are alocată o sumă de aproape 41.000 euro.

Răspunde