Primăvară muzicală

Primăvară muzicală

Mugure cu mugure, floare cu floare, primăvara își face prezența tot mai simțită în fiecare zi. O întâmpină și Filarmonica Sibiu… în pași de vals!

Prietenii muzicii sunt invitați, joi, 21 martie, ora 17:00, la Sala Thalia, la un concert simfonic dedicat primăverii.

„Voci de primăvară”, op. 410, de Johann Strauss II, deschide concertul simfonic din această săptămână. Programul serii va fi completat de Concertul pentru pian nr. 2 în Sol major, de Piotr Ilici Ceaikovski, în interpretarea tânărului solist Jeongro Park, și Simfonia nr. 1 „Primavera”, op. 38, a lui Robert Schumann.

La pupitrul orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu se va afla dirijorul austriac David Schlager. Apreciat pentru gestica elegantă, capacitatea sa de a captiva publicul și interpretări pline de prospețime, David Schlager a dirijat pentru prima dată orchestra sibiană cu ocazia Galei Sibiu Opera Festival 2022. De asemenea, el a asigurat conducerea muzicală a Concertului de Anul Nou de la Sibiu din 31 ianuarie 2023 și 1 ianuarie 2024.

Pianistul coreean Jeongro Park a concertat alături de Orchestra Filarmonică din Seoul, Filharmonia Czestochowaska, Orchestra Citta di Grosetto, Orchestra simfonică și Orchestra de cameră Wratislavia, precum și în cadrul unor evenimente prestigioase, precum Festivalul de Pian Rhein-Ruhr, Concursul Internațional „George Enescu” sau Concursul Internațional de Pian „Giulio Rospigliosi” 2022, unde a obținut Premiul I și Premiul publicului.

Biletele pentru acest concert sunt puse în vânzare la prețul de 60 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari) la casierie și pe www.iabilet.ro.

Răspunde