„Pâinea noastră cea de toate zilele”, un film care „poate să deschidă ochi şi inimi”

„Pâinea noastră cea de toate zilele”, un film care „poate să deschidă ochi şi inimi”

Povestea brutăriei MamaPan, „Pâinea noastră cea de toate zilele”, ajunge și la Sibiu pe marele ecran.

După mai bine de 4 ani de la prima întâlnire dintre regizorul Şerban Georgescu şi Irina Sorescu, fondatoarea brutăriei MamaPan, povestea plină de forţă, sensibilitate şi curaj a uneia din puţine afaceri sociale din România se vede în Bucureşti, Cluj, Sibiu şi Galaţi. Documentarul va fi proiectat la CineGOLD Sibiu, duminică, 17 martie, de la ora 20.00, luni, 18 martie, de la 18.15, marți, 19 martie, de la 17.30, iar miercuri și joi, 20-21 martie, de la ora 17.50.

Documentarul „Pâinea noastră cea de toate zilele” a avut avanpremiera în ţară pe 14 martie, la Cinema Muzeul Ţăranului, în prezenţa echipei Kolectiv Film şi a protagonistelor din film – Irina Sorescu şi Corina Munteanu, fondatoarele MamaPan, Andreea, Adriana şi Luminiţa – cele trei angajate care au avut curajul să-şi împărtăşească poveştile de viaţă în faţa camerei de filmat mânuită de Bogdan Slăvescu.

„Documentarul adună, cu măsură şi rigoare, cu sensibilitate şi empatie (ambele ‘stropite’ – cum se spune – cu un umor scrâşnit, dar totuşi nu derapat în cinism sau revoltă), cu tandreţe şi devotament artistic, tot acest insuportabil chip al mizeriei şi suferinţei, turnat într-un remarcabil şi încurajator film despre ne-renunţare” (LiterNet) sau „Şerban Georgescu invită audienţa într-o călătorie intimă în viaţa unor femei aflate în situaţii dificile, dezvăluind determinarea de a-şi redefini destinele într-o societate marcată de inegalităţi” (Modern Times Review) sunt câteva din cuvintele cu care criticii au descris pelicula.

Producția a fost primită cu multă căldură de spectatorii prezenţi la avanpremieră, la finalul proiecţiei aplauzele răsunând minute în şir, însoţite de lacrimi şi zâmbete deopotrivă de la sala aproape plină, întărind spusele Oanei Muntean, producătorul executiv al filmului: „Mi-aş dori ca acest documentar să schimbe în cei care vor merge să-l vadă mai ales percepţia asupra celor din jur. Prea uşor punem etichete şi judecăm, fără să avem un minim interes în a înţelege cum şi de ce. Cred că e un film care poate să deschidă ochi şi inimi.”.

Răspunde