Ofensivă pentru patrimoniu

Ofensivă pentru patrimoniu

Direcția Județeană pentru Cultură Sibiu anunță controale în tot județul, după ce a constatat că sunt tot mai multe cazuri de intervenții ilegale asupra clădirilor de patrimoniu.

Pe lângă anvelopările termice și instalarea termopanelor, de ceva timp a apărut un nou flagel care distruge aspectul autentic al clădirilor istorice: montarea panourilor fotovoltaice.

„Având în vedere faptul că, în ultima perioadă, s-a intensificat fenomenul intervențiilor ilegale și neautorizate asupra imobilelor de patrimoniu (înlocuirea țiglei cu tablă, placarea cu polistiren, montarea geamurilor termopan cu cadru PVC, amplasarea unor aparate de aer condiționat și coșuri de evacuare a gazelor din centralele termice situate pe fațadă, precum și apariția panourilor fotovoltaice pe șarpantele dinspre stradă ale clădirilor), Direcția Județeană pentru Cultură Sibiu anunță începerea unor controale tematice, pe întreg teritoriul județului Sibiu, pentru combaterea acestor ilegalități. Astfel, echipele instituției noastre vor verifica pe teren aplicarea corectă a legislației și respectarea condițiilor de avizare. Direcția Județeană pentru Cultură Sibiu dorește încă o dată să asigure locuitorii județului că va depune toate eforturile necesare pentru ca orașul și județul nostru să fie un exemplu de protejare și prezervare a patrimoniului cultural național”, a declarat dr. Dan Ilie Nanu, director executiv al DJC Sibiu.

Răspunde