Muzeul popular

Muzeul popular

În această săptămână, Muzeul ASTRA a fost prezent la ROMEXPO în cadrul Congresului Partidului Popular European, la invitația și inițiativa președintei Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.

„Conceptul standului nostru s-a bazat și a (re)prezentat ceea ce Muzeul ASTRA dezvoltă de 10 ani încoace. Mai precis, valorile tradiționale ca sursă pentru o dezvoltare sustenabilă. Pe tot parcursul evenimentului, am demonstrat tuturor celor care ne-au vizitat modul în care conectăm patrimoniul cu educația sau despre cum oferim soluții în calitate de furnizor pentru tranziția verde. Am dat exemplu zona noastră de acțiune, axată pe direcțiile și strategiile europene.
Noi, Muzeul ASTRA, suntem parte importantă a strategiei județului Sibiu în ceea ce privește cultura, educația și turismul cultural. De aceea mesajul nostru este unul puternic, exemplificat prin fapte, întocmai ca să oferim un exemplu de succes bazat pe relația și susținerea autorităților centrale și județene. Doamna președintă Daniela Cîmpean susține, alături de echipa de la Consiliul Județean Sibiu, proiectele Muzeului ASTRA, văzând impactul clar în societatea din România, dar și efectele pozitive la nivel internațional.
Fiindcă ASTRA este un fenomen internațional!
În plus, s-a evidențiat relația excelentă cu Ministerul Culturii prin prezența doamnei ministru Raluca Turcan. O rețetă de succes, proiectul Centrul de Activități și Resurse Regionale, prezintă și efectele pozitive ale colaborării dintre două autorități și o instituție, patrimoniul, educația, dezvoltarea și digitalul fiind foarte bine armonizate”, au declarat reprezentanții Muzeului ASTRA.

Standul Muzeului ASTRA a fost vizitat de o mare parte dintre cei 2.000 de participanți la congres. Printre cei care s-au oprit la standul sibian s-au regăsit miniștrii Dezvoltării și Educației din România. De asemenea, delegațiile din Suedia, Slovenia, Cehia, Germania, Spania, Italia, Austria au cunoscut direcțiile asumate de Muzeul ASTRA pentru valorizarea patrimoniului material și imaterial ca element de bază pentru un viitor sustenabil.

„Prezența Muzeului ASTRA la un astfel de eveniment a fost o șansă foarte bine exploatată de noi pentru viitoare proiecte și parteneriate, dar și pentru a arăta că în România se poate! Și se poate la același nivel cu ceea ce se întâmplă în țările occidentale. Mulțumesc pe această cale doamnei președintă Daniela Cîmpean, care din nou ne-a facilitat prezența la cel mai înalt nivel din Europa! O remarcă personală – dacă vrem să fim bine înțeleși și sprjiniti ca sector cultural, trebuie să vedem tabloul de ansamblu. La Sibiu, cum o spun des, este un exemplu de exportat cu rezultate vizibile si notabile!”, a spus Ciprian Ștefan, manager Muzeul ASTRA.

Răspunde