Două concerte și o singură grevă

Două concerte și o singură grevă

Sindicatul Filarmonicii alege din nou să organizeze greva săptămânală în timpul concertului simfonic.

„Filarmonica de Stat Sibiu ia act de decizia SAIFS de a muta greva săptămânală cu o zi mai devreme, pentru a le oferi răgaz de odihnă instrumentiștilor membri de sindicat, de confesiune catolică sau protestantă, care se pregătesc pentru sărbătorile pascale. În contextul în care Paștele catolic se sărbătorește pe data de 31 martie, conducerea Filarmonicii a planificat concertul simfonic din această săptămână pentru miercuri, 27 martie, ora 19.00. Întrucât Sindicatul Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica de Stat Sibiu (SAIFS) a transmis, în această după-amiază, notificarea privind nelipsita grevă de avertisment suprapusă intervalului orar uzual pentru concertul simfonic, instituția manifestă din nou flexibilitate organizatorică și toleranță creștină, reprogramând evenimentul de la ora 17.00”, anunță reprezentanții Filarmonicii, într-un comunicat.

Concertul se va desfășura sub conducerea maestrului Giancarlo De Lorenzo, director artistic al Orchestrei Simfonice din Sanremo și dirijor principal al Orchestrei Filarmonice Italiene și al Orchestrei Simfonice din Grosseto. De-a lungul celor peste 30 de ani de carieră, s-a aflat la pupitrul unor orchestre prestigioase din țara natală, dar și din Germania, Rusia, Polonia, Ucraina, Finlanda, Mexic, Brazilia, Cipru, Portugalia, Turcia, Canada, Marea Britanie, Serbia sau Republica Cehă, dintre care amintim: Orchestra di Padova e del Veneto, I Pomeriggi Musicali, Orchestra Filarmonica Italiana, Istituzione Sinfonica Abruzzese, Magdeburg Philharmonie, Mainzer Kammerorchester, I Virtuosi Italiani, Riverside Symphony Orchestra, Philarmonie der Nationen, Munchen Philarmonisches Kammerorchester, London Mozart Players.

Soliștii serii sunt Ettore Pellegrino – vioară și Adrian Vasile – violă.

În program se regăsesc trei compoziții celebre de W.A. Mozart: uvertura „Finta Gardiniera” K. 196, Simfonia concertantă pentru vioară, violă și orchestră și Simfonia nr. 38 în Re major „Praga”.

Biletele sunt disponibile la casieria Filarmonicii și pe www.iabilet.ro, la prețul de 60 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari).

Marți, 26 martie, de la orele 19.00, biserica evanghelică „Sf. Maria” din Piața Huet găzduiește concertul „Lumini pascale”, cu un repertoriu consacrat ritului apusean: Giulio Caccini – „Ave Maria”, Alessandro Stradella – „Pietá, Signore”, Ēriks Ešenvalds – „O salutaris hostia”, César Franck – „Panis Angelicus”, Giovanni Battista Pergolesi – „Stabat Mater”. Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu va fi dirijată de Andrei Stănculescu, iar în ipostază solistică se vor afla: Cristina Fieraru – soprană, Victoria Ghirvu – soprană, Duo Iancu-Lobonț – archlute, Jürg Leutert – orgă.

Accesul se face în baza biletelor în valoare de 10 lei (tarif unic) puse în vânzare pe www.iabilet.ro și la casierie.

Răspunde