Dascălii sibieni, în „capul mesei” la micul dejun al bărbaților

Dascălii sibieni, în „capul mesei” la micul dejun al bărbaților

Academia Evanghelică Transilvania reia micul dejun al bărbaților cu un eveniment dedicat unei renumite familii de profesori din Sibiu.

Primul „Mic dejun al bărbaților” din 2024 este programat sâmbătă, 9 martie, ora 9:00, la Centrul de conferințe „Hans Bernd von Haeften” (str. Livezii nr. 55), Sala „Gerhard Möckel”.

„Pentru întâlnirea noastră dorim să vă propunem un referat de impuls cu tema: ‘Formarea cadrelor didactice între 1845-1975 pornind de la exemple oferite de învățători și învățătoare din familia Bretz’. Referentul nostru, Heinz Bretz, s-a născut la Sibiu în 1953 și este profesor în a cincea generație. După studiile școlare, mai întâi în Turnișor, apoi la Liceul ‘Gheorghe Lazăr’, a studiat germanistică și romanistică la Sibiu. După ce a lucrat ca profesor în Petroșani timp de patru ani, a emigrat în Germania. Aici a lucrat ca profesor la Köln timp de 34 de ani, dintre care 24 ca director de studii. Vă rugăm să confimați participarea până la data de 8 martie 2024 la adresa de e-mail: parvu@neppendorf.de”, transmit organizatorii.

Prelegerea va fi urmată de o discuție și de micul dejun.

Evenimentul va avea loc în limba germană.

Răspunde