Cum vreți să arate Sibiul viitorului?

Cum vreți să arate Sibiul viitorului?

Planul Urbanistic General actualizat al municipiului Sibiu intră în etapa de consultări publice.

Actualizarea Planului Urbanistic General al municipiului Sibiu avansează. Asocierea SC Daedalus Proiect Sibiu/ Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – Centrul de Cercetare, Proiectare, Expertiză și Consulting București / SC Intergraph Computer Services SRL, contractată de Primăria Sibiu pentru elaborarea acestui document, a parcurs etapele de studiu și elaborare a formei preliminare a documentațiilor, iar în următoarea perioadă acest plan strategic pentru dezvoltarea urbanistică a orașului este supus consultării publice.

În acest sens, Primăria Sibiu a publicat pe site-ul instituției, pe pagina principală, documentația Planului Urbanistic General: https://www.sibiu.ro/primaria/pug

“Consultările vor consta în primul rând în întâlniri cu principalele categorii de stakeholderi: cetățeni, urbaniști și arhitecți, reprezentanți din industrie și din retail, dezvoltatori imobiliari, HoReCa locală. Toate aceste consultări vor avea loc în perioada 4 martie – 17 aprilie, 45 de zile pe care ni le vom rezerva pentru a primi sugestii și opinii pentru a finaliza Planul. De asemenea, în cadrul consultării vom invita publicul larg să completeze un chestionar online, prin care ne pot transmite opiniile în format electronic. Pentru informare și răspunsuri la întrebările pe care le au, cetățenii se pot adresa specialiștilor care au lucrat pe PUG la ghișeul care va fi deschis în sediul Primăriei Sibiu din Piața Mare, două zile în fiecare săptămână”, a anunțat primarul Astrid Fodor.

Chestionarul general de consultare a publicului larg poate fi completat pe acest link https://survey.alchemer.eu/s3/90680870/Chestionar-evaluare-PUG-Sibiu, până în data de 17 aprilie.

Pentru cei care nu utilizează mijloace electronice, proiectul PUG-ului va fi afișat și în sala expozițională a Primăriei Sibiu în perioada 4 martie – 17 aprilie. Aici va funcționa și un ghișeu de informare pentru cetățeni, deschis marțea, între orele 12.00 și 14.00 și joia, între orele 17.00 și 19.00 în care vor fi disponibili specialiștii elaboratori pentru a răspunde întrebărilor cetățenilor.

  • PRIMA ÎNTÂLNIRE PENTRU CONSULTARE – cea cu specialiștii în domeniu, arhitecți și urbaniști.

Aceasta va avea loc în data de 6 martie, de la ora 11.00, la Stadionul Municipal (etaj 3 – intrarea Acces sportivi, dinspre str. O. Goga). Proiectul PUG va fi expus și aici și poate fi consultat înainte de întâlnire. În cadrul întâlnirii, elaboratorii vor prezenta proiectul, vor răspunde întrebărilor și vor nota sugestiile și opiniile exprimate.

Arhitecții și urbaniștii activi în Sibiu care doresc să participe sunt invitați să completeze acest scurt formular de înscriere:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSffbp6IyMojUeB2ZEdyFodMwq9xbyYtaxao5SU67EXi_OuLoQ/viewform?usp=sf_link

„Revenim cu anunțuri privind următoarele întâlniri pe care le organizăm în cadrul consultării publice”, au precizat reprezentanții Primăriei.

Răspunde