Contractul de finanțare a campusului integrat pentru învățământul dual, semnat la Sibiu

Contractul de finanțare a campusului integrat pentru învățământul dual, semnat la Sibiu

Ministrul Educației, Ligia Deca, a semnat astăzi împreună cu rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Sorin Radu, contractul de finanțare pentru construirea campusului integrat pentru învățământul dual din Sibiu.

La ceremonia de semnare a contractului, care a avut loc la ULBS, a fost prezentă și Raluca Turcan, ministrul Culturii, alături de alte oficialități și de membrii Consorțiului regional pentru învățământul dual – PRODUAL.

Proiectul a fost depus în urmă cu un an de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în calitate de lider al parteneratului, și de Primăria Sibiu, cea care a cumpărat și a pus la dispoziție terenul de 20.000 mp, aflat pe Calea Dumbrăvii.

„Valoarea totală a cererii de finanțare este de aproape 26 milioane euro și va fi susținută prin programul-pilot pentru dezvoltarea consorțiilor integrate pentru învățământ dual, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Pilonul VI: Politici pentru noua generație, Componenta C15: Educație/Reformă. Construcția acestui campus are scopul de a asigura educația și formarea profesională în sistem dual prin dezvoltarea de parteneriate cu operatorii economici, pentru a adapta educația și formarea profesională la dinamica pieței muncii din Sibiu și din regiune”, se arată într-un comunicat remis de ULBS.

Campusul, dimensionat pentru 250 de elevi și studenți care vor studia în același timp, va avea patru corpuri de clădire. Astfel,
Corpul A va fi dedicat sălilor de curs și laboratoarelor, Corpul B va găzdui cantina și biblioteca, Corpul C – aula și spațiul multifuncțional, iar Corpul D va fi un cămin cu o capacitate de 150 de persoane. La nivelul solului se propune realizarea a patru parcări cu un total de 140 de locuri pentru automobile, o zonă cu două locuri de parcare pentru autobuze și un spațiu de andocare pentru biciclete. Planul prevede și amenajarea exterioară a două terenuri de sport, unul de baschet (627 mp) și unul de volei (360 mp).

Inițiatorul acestui proiect este Consorțiul pentru învățământ dual-PRODUAL, format din Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în calitate de lider al parteneriatului, Primăria municipiului Sibiu, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Liceul Tehnologic „Avram Iancu” Sibiu, Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Sibiu, Colegiul Tehnic Energetic Sibiu, Colegiul Economic „George Barițiu” Sibiu, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu, Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș, Liceul Tehnologic Automecanica Mediaș, Continental Automotive Systems S.R.L Sibiu, Compa SA, S.C. Automecanica Mediaș S.R.L, Marquardt Schaltsysteme S.C.S, ODU Romania Manufacturing SRL Sibiu, SC Solina Romania SRL, în calitate de parteneri.

Răspunde