Armistițiu la Filarmonică?

Armistițiu la Filarmonică?

Filarmonica de Stat Sibiu anunță că a transmis Sindicatului Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica de Stat Sibiu (SAIFS) o invitație la demararea procedurilor de negociere a Contractului Colectiv de Muncă.


Conflictul de la Filarmonică s-ar putea încheia în curând, dacă sindicaliștii vor fi de acord să reia discuțiile pentru elaborarea Contractului Colectiv de Muncă.

Conducerea SAIFS a fost invitată pe 20 martie, la sediul instituției, în vederea demarării negocierilor privind Contractul Colectiv de Muncă.

„Joi, 7 martie, în loc de concertul simfonic săptămânal, am asistat la a patra grevă de avertisment succesivă care produce, practic, efectul unei greve generale, prin blocarea activității Filarmonicii. Subliniem faptul că avem nevoie de un nou Contract Colectiv de Muncă. De aceea am transmis o scrisoare de invitație către sindicat. Îi așteptăm să răspundă pozitiv și vom semna imediat ce SAIFS va accepta să respecte cadrul legal în toate articolele propuse, manifestând deschidere și față de propunerile instituției. Indiferent de tensiunile interioare sau de contextele sociale, angajații instituției nu au avut niciodată de suferit: salariile, beneficiile, sporurile, indemnizațiile au fost plătite la timp, lună de lună, chiar și în timpul celor doi ani de pandemie. Acesta este încă un argument pentru a ne rezolva problemele interne în interior, lăsând scena pentru actul artistic și presa pentru știri culturale. Invit conducerea sindicatului și pe membrii acestuia să reconsidere atitudinea față de colegii care nu sunt în sindicat și să revină la responsabilitatea pe care toți o avem față de iubitul nostru public”, a declarat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Răspunde