Teatrul „Gong”, nominalizat pentru prima dată la Gala Premiilor UNITER

Teatrul „Gong”, nominalizat pentru prima dată la Gala Premiilor UNITER

Spectacolul „Povești invizibile”, produs de Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu și Centrul de Teatru Educațional „Replika” București, este nominalizat la categoria „cel mai bun spectacol de teatru de animație/ teatru pentru copii” în cadrul Galei Premiilor UNITER din acest an.

Cea de-a 32-a ediție a galei va avea loc luni, 27 mai, la Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București.

„Este pentru prima dată când UNITER include această categorie în desfășurătorul galei sale, iar acest moment are o importanță simbolică deosebită pentru noi. Reprezentăm o categorie de producători și artiști extrem de versatili și esențiali în dezvoltarea educației prin cultură, dar care rămân în continuare neglijați și mai puțini vizibili în structurile reprezentative din România. Povești invizibile este succesul unui efort colectiv și al unui dialog între artiști multidisciplinari, ca un bun exemplu de colaborare între mediul public și cel independent. Felicit sincer echipa acestui proiect și mulțumim, totodată, celor care ne-au asigurat finanțarea acestui proiect, dar și juriului de nominalizări!”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.

Pentru a XXXII-a ediție a Galei Premiilor UNITER, juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Alina Epingeac, Cristina Rusiecki și Octavian Szalad.

„Povești invizibile” este spectacolul unei călătorii-învățare, care ne provoacă să ne imaginăm multiple posibilități de a atinge lumea din jurul nostru: cu buricele degetelor care se mișcă lent pe contururi, cu tălpi care încearcă să urce cât mai sus, cu genunchi care nu stau la locul lor, cu urechi care se lipesc de zgomote. Într-o zi ca oricare alta, o fetiță care nu vede ca alți copii, și mama ei, care vede multe pericole peste tot, înlocuiesc temele cu un joc pentru urechi și degete. Cele două traversează împreună păduri, șosele și chiar canalele de sub oraș. Oare unde vor ajunge până la urmă?

„Povești invizibile” este un spectacol inspirat din lumea copiilor nevăzători. Copiii și părinții văzători sunt invitați să aleagă dacă vor să vadă „totul deodată”, adică să se uite ca spectatorii obișnuiți, sau vor să-și antreneze urechile și degetele și să parcurgă poveștile „bucată cu bucată”. Spectacolul are o durată de aproximativ 60 de minute și nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 7 ani.

Răspunde