Oportunitate internațională pentru gastronomia sibiană

Oportunitate internațională pentru gastronomia sibiană

Bucătarul sibian Marius Muntean, Executive Chef la Golden Tulip Sibiu și membru al Asociației Culturale Euro Est Alternativ, va participa la Interreg Culinary Cup, în Croația.

Competiția profesională este programată să se desfășoare în perioada 17-20 februarie, în orașul-stațiune Makarska de pe coasta dalmată.

Anul trecut, Chef Marius Muntean a participat la Biser Mora, competiție organizată pe insula Brac, tot în Croația, unde a obținut la categoria Pasăre – aur, categoria Preparate vegetariene – argint, categoria Miel – argint, categoria Pește – aur, calificându-se în finala competiției alături de alți patru competitori. Datorită rezultatului din finală, sibianul și-a câștigat locul în competiția interregională din acest an.

„Sibiu- Regiune Gastronomică Europeană 2019 a însemnat alinierea la standardele europene în ceea ce privește sustenabilitatea pe mai multe paliere de interes, inclusiv cel gastronomic, dar și în cel turistic. Marius Muntean va reprezenta Sibiul în această competiție, continuând astfel povestea anului trecut, a dezideratelor propuse în acel context! Îi ținem pumnii și-l așteptăm învingător acasă!”, transmit reprezentanții Asociației Culturale Euro Est Alternativ.

Marius Muntean va fi însoțit de Radu Zărnescu, președintele Euro-Toques România.

Răspunde