O nouă șansă pentru Ocna Sibiului?

O nouă șansă pentru Ocna Sibiului?

Stațiunea Ocna Sibiului ar putea atrage fonduri europene pentru a deveni mai atractivă.

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR/0 Centru lansează apelul de proiecte de tip competitiv cu termen limită de depunere, pentru valorificarea durabilă în scop turistic a patrimoniului natural și a resurselor balneare din mediul rural din Regiunea Centru – județele Sibiu, Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș – prin Programul ”Regiunea Centru”. Este vorba despre o alocare de peste 6,2 milioane euro, sume nerambursabile, pentru Intervenția 7.1.2 – Protejarea și valorificarea în scop turistic a patrimoniului natural și a resurselor balneare.

”Turismul balnear începe să fie reconsiderat și revalorizat în ultimii ani, acesta putând redeveni în perioada următoare una din formele preferate de turism, inclusiv pentru piața externă. România deține numeroase izvoare de apă minerale, multe dintre acestea fiind localizate în Regiunea Centru, iar acestea au importante calități terapeutice, fiind bogate în săruri minerale. Proprietățile deosebite și valoarea terapeutică a izvoarelor au fost demult remarcate, dar dezvoltarea stațiunilor balneare sau balneoclimaterice este inegală. Avem resurse importante în toate județele și, cu toate că în ultimii ani s-au derulat mai multe proiecte vizând reabilitarea și modernizarea stațiunilor din Regiunea Centru, al căror impact pozitiv este deja vizibil, această ramură a turismului regional are încă nevoie de susținere și va beneficia de suport financiar și în perioada 2021-2027, prin Programul Regiunea Centru. Prin proiectele care vor fi implementate în cadrul acestui apel ne așteptăm la creșterea numărului de vizitatori ai siturilor turistice sprijinite cu aproximativ 30%”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

În cadrul acestui apel de proiecte se va urmări amenajarea obiectivelor turistice naturale de utilitate publică, creare și extindere infrastructurii publice de agreement, precum și crearea sau modernizarea infrastructurii conexe acestora și dezvoltarea infrastructurii publice la scară mică pentru valorificarea atracțiilor turistice.

Răspunde