O clădire a școlii nr. 13 va fi modernizată prin PNRR

O clădire a școlii nr. 13 va fi modernizată prin PNRR

Primarul Astrid Fodor a semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a corpului vechi al școlii gimnaziale nr. 13, de pe str. Lungă, în vederea îmbunătățirii eficienței energetice, o investiție realizată din fonduri europene nerambursabile, prin PNRR.

Contractul în valoare de 7,7 milioane de lei a fost semnat marți, 20 februarie, cu asocierea de firme Rara Construct SRL, Rara Invest SRL și Studio T Arhitect SRL și presupune elaborarea tuturor documentațiilor și a proiectului tehnic, obținerea avizelor necesare, elaborarea documentației pentru obținerea autorizației ISU, asigurarea asistenței tehnice în perioada lucrărilor, precum și execuția efectivă a lucrărilor.

„În 2016 am extins clădirea acestei școli cu un corp nou, creând mai mult spațiu pentru orele de curs. Corpul vechi are însă nevoie de lucrări de consolidare, modernizare și pentru creșterea eficienței energetice. Pe lângă toate aceste lucrări importante pentru confortul elevilor, proiectul va avea și un element inedit: ceasul analog care exista odată în turnul de pe corpul vechi al școlii va fi reașezat la locul lui”, a anunțat Fodor.

Prin acest contract vor fi executate următoarele lucrări:

 • montarea de panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice
 • modernizarea instalației de producere a energiei termice, inclusiv montarea de pompe de căldură aer-apă și înlocuirea radiatoarelor din sălile de clasă cu ventiloconvectoare
 • modernizarea iluminatului prin montarea de corpuri LED, conectate la un sistem de control și monitorizare la distanță
 • instalarea unui Building Management System, un sistem prin care consumul de utilități poate fi reglat și controlat de la distanță, pentru o mai mare eficiență
 • instalarea a 11 recuperatoare de căldură pentru aportul de aer proaspăt
 • termoizolarea fațadelor imobilului, a pereților subsolului, a planșeului spre pod și a celui de pe sol
 • înlocuirea tâmplăriei exterioare a imobilului cu tâmplărie de aluminiu cu geam termoizolant
 • înlocuirea învelitorii și reabilitarea sistemului de colectare a apelor pluviale
 • refacerea finisajelor interioare în zonele afectate de lucrările de intervenție
 • consolidarea structurii de rezistență a clădirii
 • adaptarea clădirii la cerințele de securitate la incendiu.

Contractul prevede un termen de 2 luni pentru realizarea serviciilor de proiectare și alte 9 luni pentru execuția și finalizarea lucrărilor, calculate de la emiterea ordinului de începere.

One thought on “O clădire a școlii nr. 13 va fi modernizată prin PNRR

 1. Felicitari primarului Astrid Fodor pentru semnarea acestui important contract pentru reabilitarea corpului vechi al scolii gimnaziale nr. 13! Este minunat sa vedem ca se fac investitii din fonduri europene nerambursabile, prin PNRR, pentru imbunatatirea eficientei energetice a acestei scoli. Aceste lucrari sunt cu adevarat necesare pentru a asigura un mediu confortabil si sigur pentru elevi. Si faptul ca acest proiect va readuce la locul sau ceasul analog din turnul scolii este un gest frumos si plin de traditie. Speram ca lucrarile se vor desfasura in termenul prevazut si ne bucuram sa vedem ca vom avea o scoala moderna si adaptata la cerintele de securitate. Bravo, doamna primar!

Răspunde