Festivalul-concurs „Lucreţia Ciobanu” dă startul înscrierilor pentru preselecţie

Festivalul-concurs „Lucreţia Ciobanu” dă startul înscrierilor pentru preselecţie

În perioada 20 februarie – 18 martie, tinerii interpreţi de muzică populară din România şi diaspora se pot înscrie la preselecția Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc „Lucreţia Ciobanu” 2024, iniţiat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu.

Inițiat în memoria Doamnei Munților, Festivalul-Concurs al Cântecului Popular Românesc „Lucreţia Ciobanu” este rampă de lansare pentru tinerii solişti de muzică populară şi o ocazie de promovare a muzicii şi jocului popular românesc. Ediția cu numărul VII a manifestării este una cu totul specială, întrucât celebrează 100 de ani de la nașterea Lucreției Ciobanu; totodată, 2024 este anul în care Junii Sibiului, cea mai veche formație de dansuri populare din România, aniversează 80 de ani de activitate neîntreruptă.

Conform regulamentului, la preselecţie sunt admişi solişti vocali amatori, cu vârsta cuprinsă între 18 și 40 ani. Fiecare concurent va interpreta două melodii specifice zonei pe care o reprezintă, dintre care una fără acompaniament orchestral (doină, baladă sau cântec doinit). Înscrierile se fac în perioada 20 februarie – 18 martie, prin trimiterea documentației la adresa festivalullucretiaciobanu@gmail.com. Preselecţia va avea loc online în perioada 19 – 22 martie, iar rezultatele vor fi afișate vineri, 22 martie. Concursul cu public şi Gala laureaţilor se vor desfăşura în 9-10 aprilie, la Centrul Cultural „Ion Besoiu” din Sibiu.

Festivalul urmăreşte descoperirea şi promovarea tinerilor solişti vocali de muzică populară din întreaga ţară şi din diaspora, introducerea în circuitul naţional de noi talente, valorificarea, de către interpreţi, a cântecelor populare şi costumelor tradiţionale din zona de provenienţă, cultivarea calităţilor vocale şi interpretative ale concurenţilor şi conservarea, valorificarea şi promovarea culturii tradiţionale româneşti.

Regulamentul concursului este disponibil aici: http://www.traditiisibiene.ro/images/uploads/documente/REGULAMENT_LUCRETIA_CIOBANU_2024.pdf.

Fişa de înscriere se găseşte aici: http://www.traditiisibiene.ro/festivaluri/detalii/16.

One thought on “Festivalul-concurs „Lucreţia Ciobanu” dă startul înscrierilor pentru preselecţie

  1. Rog mult INFO REF LA ZIUA IN CARE SE PUN IN VZNZARE BILETELE ON LINE…SA NU PIERD MOMENTUL..
    DATI INFO IN PRESA MACAR CU 3 ZILE INAINTE.
    AM SETAT NEWSLETTER…SA STIU CAND CUMPAR BILETELE PTR 2 ZILE.
    SUNT FUN
    MULTUMESC

Răspunde