Dragobete cu aromă de afinată și căsătorii de o zi

Dragobete cu aromă de afinată și căsătorii de o zi

Îndrăgostiții sunt invitați să spună „da”, chiar și pentru doar 24 de ore, la Cabana Bârcaciu din Munții Făgăraș, în ziua de Dragobete.

La 1.550 de metri altitudine, îndrăgostiții vor primi un certificat de căsătorie, valabil o singură zi, evenimentul fiind „udat” cu un pahar de afinată atent meșteșugită chiar de cabanier, din recolta de afine a anului trecut.

Totul se va întâmpla sâmbără, 24 februarie, în cadrul unei ieșiri în natură la care sunt invitați atât îndrăgostiții, cât și iubitorii potecilor de munte. „Este un traseu deosebit de frumos, care pleacă de la Cabana Poiana Neamțului și șerpuiește până pe muchia Scărișoarei. De la Cabana Bârcaciu, vom urca pe Platoul Scărișoara, loc în care creasta Făgărașilor oferă un spectacol de neuitat”, spune Nicoleta Ocneriu, ghid Anii Drumeției.

În anul 2022, la Gala Ecoturismului, Cabana Bârcaciu a ocupat a doua poziție în clasamentul celor mai apreciate cabane montane din județul Sibiu. Pe lângă afinată, turiștii sunt vor fi răsfățați cu renumitul ceai din bujor de munte și sirop din muguri de brad.

Înscrierile se fac pe www.aniidrumetiei.ro, secțiunea „Drumeții”.

Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Judetean Sibiu în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu.

Răspunde