De Dragobete, Junii Sibiului fac spectacol la TVR

De Dragobete, Junii Sibiului fac spectacol la TVR

Junii Sibiului intră în casele iubitorilor de folclor într-o zi specială pentru români: de Dragobete.

Sâmbătă, 24 februarie, ora 21.00, dragostea va fi celebrată prin emisiunea folclorică excepțională „Cu drag, de Dragobete! ”, semnată de Iuliana Tudor, la Televiziunea Română.

Junii Sibiului și tineri din ansamblul-pepinieră Ceata Junilor sunt invitați speciali ai Iulianei Tudor. Evenimentul marchează lansarea oficială a canalului TVR Folclor și aduce în casele românilor de pretutindeni bucurie și bună dispoziție, prin intermediul tinereții, al muzicii românești și al jocurilor populare, toate sub însemnul dragostei la români.

Cu o tradiție de 22 de ani în grila de programe a TVR1, emisiunea „Cu drag… de Dragobete” a propus publicului tineri artiști deveniți în timp marile vedete de azi. În 2024 vor cânta dragostea interpreții: Anda Horoba, Andrei Chelba, Alexandra Dan, Dorinel Gavriluț Pîrvoni, Anișoara Popescu, Vlad Lință, Claudia Colniceanu, Cosmin Bîrlan, Alexandra Chira, Alexandru Staicu, Simina Popescu, Codruț Știrbu, Gabriel Treteag, Marina Roșu, Alex Golfin, Sînziana Ștefan, Maria Chivu, Daria Gâdea, Ioana Ștefan. Iar pentru că jocul și cântecul popular merg mână în mână, Junii Sibiului, cei care de 80 de ani promovează folclorul coregrafic din țara întreagă și dragostea pentru tradiții, vin în platoul televiziunii pentru a însufleți sărbătoarea. Despre obiceiuri și tradiții legate de dragoste vor vorbi câteva vedete ale folclorului românesc: Mioara Velicu, Ionuț Fulea, Maria Cârneci, Constantin Enceanu, Matilda Pascal Cojocărița. Emisiunea se difuzează pe TVR 1, TVR Folclor, TVR Moldova și TVR Internațional; începând cu ora 21.30, transmisiunea continuă pe TVR Folclor, TVR Moldova și TVR Internațional.

„E o bucurie să luăm parte la lansarea oficială a canalului TVR Folclor. Televiziunea Română a fost mereu un partener media extraordinar pentru Junii Sibiului și avem încredere că prin intermediul acestui nou canal vom promova folclorul sibian și pe cel românesc, în general. Beneficiile acestui tip de comunicare în masă sunt imense, de aceea prețuim inițiativa și avem convingerea că românii își vor primi cu sufletul deschis artiștii mult îndrăgiți. Iubiți românește, la TVR 1 și TVR Folclor, cu Junii Sibiului!”, transmite Silvia Macrea, manager CJCPCT „Cindrelul – Junii” Sibiu.

Răspunde