Cele mai frumoase exemplare de găini și iepuri de casă în rasă pură la expoziție

Cele mai frumoase exemplare de găini și iepuri de casă în rasă pură la expoziție

În perioada 1-3 martie, Asociația Județeană a Crescătorilor Păsări și Animale Mici, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu și al Direcției Agricole Județene Sibiu, organizează cea de-a 27-a ediție a expoziției anuale județene de păsări și animale mici în rasă pură.

Expoziția va avea loc în cartierul Lazaret, pe strada Calea Gușteriței nr. 21 (în spatele magazinului Penny Balanța).

Iată câteva rase de păsări care pot fi vizionate: Brahma, Orpington, Sussex, Wiandotte, Plymout, Australorp, Marans, La Bresse, Araucana – cea cu ouă verzi fără colesterol, Olandeze moțate, alături de  gâște, rațe și multe alte rase pitice.

Cei interesați să admire exponatele sunt așteptați în următorul program de vizitare:

  • vineri, 1 martie, între orele 14-18
  • sâmbătă, 2 martie, între orele 9-18
  • duminică, 3 martie, între orele 9-14

Biletul de intrare este 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii. Ca în fiecare an, vizitatorii pot participa la o tombolă, prețul unui bilet fiind de 1 leu, cu mențiunea că toate biletele vor fi câștigătoare.

„Membrii noștri sunt colecționari de păsări de rasă și iepuri, nu fermieri. Asociația este una nonprofit, înființată în anul 1987, iar în anul 1988 a avut loc prima expoziție în Sibiu. În prezent suntem 28 de membri, dar, de-a lungul anilor, au fost chiar și 40 de membri. Trebuie să recunoaștem că acest hobby este costisitor și nu toți au putut face față cheltuielilor, iar unii membri sunt înaintați în vârstă și nu se mai pot ocupa”, a precizat Felicia Troancă, vicepreședintele asociației.

Răspunde