Câștigătorul Concursului Enescu 2022, oaspete la Filarmonica Sibiu

Câștigătorul Concursului Enescu 2022, oaspete la Filarmonica Sibiu

Concertul simfonic din această săptămână prilejuiește întâlnirea melomanilor sibieni cu un tânăr violoncelist de talie internațională.

Joi, 8 februarie, ora 19:00, la Sala Thalia, publicul este invitat la concertul susținut de orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu sub conducerea dirijorului Carlo Jans. Solistul serii va fi Benjamin Kruithof, care va interpreta Concertul pentru violoncel în la minor op. 129 de Robert Schumann. În program se mai regăsesc o lucrare contemporană în primă audiție locală, Ivan Boumans – Meiosis, op. 106, precum și Simfonia I în Do major, op. 21, de Ludwig van Beethoven. Înaintea concertului, de la orele 18:15, în Chimnița Filarmonicii se va desfășura “Cafeneaua muzicală” moderată de dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Violoncelistul luxemburghez Benjamin Kruithof a câștigat Premiul I al secțiunii „Violoncel” a Concursului Internațional „George Enescu” din 2022. Născut în 1999, într-o familie de muzicieni, a început să cânte la violoncel la vârsta de 5 ani și a studiat în Luxemburg, Olanda și Germania, în prezent urmând cursurile Universității de Arte din Berlin sub îndrumarea profesorului Jens-Peter Maintz. Benjamin Kruithof cântă la un instrument prețios, din secolul al XVIII-lea, realizat de lutierul italian G.B. Guadagnini, pus la dispoziție de Universitatea de Arte din Berlin. De asemenea, el folosește arcuș rar realizat de arcușierul francez F.X. Tourte.

Biletele pentru concertul de joi sunt disponibile la casierie și pe www.iabilet.ro la prețul de 60 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari).

Evenimentul este organizat în colaborare cu Ambasada Marelui Ducat de Luxemburg și Consulatul onorific al Marelui Ducat de Luxemburg la Sibiu.

Răspunde