2023 – un an performant la Filarmonică

2023 – un an performant la Filarmonică

În urma susținerii raportului anual de activitate pentru 2023, dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu, a obținut nota 10 din partea comisiei de evaluare.

Filarmonica a înregistrat peste 23.000 de beneficiari plătitori, venituri de pesgte 665.000 lei din vânzarea de bilete și 2,6 milioane de lei fonduri nerambursabile atrase. Totalitatea veniturilor obținute din alt buget decât cel al Consiliului Județean Sibiu este de peste 10 milioane de lei, din bugetul total al instituției în valoare de 18 milioane de lei. Numărul evenimentelor culturale organizate a fost de 268, din care 75 de concerte simfonice și 102 activități pentru copii și tineri.

Lupeș: De 4 ani, facem performanță

„În ultimii patru ani, ne-am transformat în deschizători de drumuri instituționale, artistice și educaționale, fără a pierde din vedere tradiția multiculturală, multietnică și multiconfesională a Sibiului. Direcțiile asumate prin proiectul de management și deschiderea către o perspectivă modernă și novatoare asupra funcționării și dezvoltării instituției au demonstrat că, într-un timp surprinzător de scurt, ne-am transformat într-o entitate culturală importantă, nu doar local sau regional, ci și pe plan național cu ambiții internaționale.
Folosirea eficientă a resurselor, investițiile făcute, fondurile atrase, calitatea artiștilor invitați demonstrează că în România pot exista instituții de stat cu adevărat performante. Drumul nu este nici ușor, nici fără obstacole, însă, cu perseverență, cu sprijinul autorității, echipei și partenerilor, de patru ani, facem performanță la Filarmonica de Stat Sibiu”, a declarat Cristian Lupeș.

Cîmpean: Felicit conducerea și echipa instituției

„Consider că muzica este unicul limbaj comun al omenirii care reușește să transmită emoție și să unească oameni în vremuri dificile.
Sectorul muzical are și un potențial economic important, iar cu o viziune îndrăzneață, se poate compensa orice dezavantaj. Asta e ce ne dovedește Filarmonica de Stat Sibiu deja de patru ani cu noua echipă, iar, în calitate de lider al administrației județene, felicit conducerea și echipa instituției. Consiliul Județean Sibiu a susținut financiar evoluția admirabilă a Filarmonicii de Stat Sibiu și continuă să-i fie alături pentru a-și atinge potențialul semnificativ de creștere”, a declarat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Răspunde