Ziua Culturii Naționale: Constantin Chiriac dedică Sibiului și României premiul primit la New York

Ziua Culturii Naționale: Constantin Chiriac dedică Sibiului și României premiul primit la New York

Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, a primit, la New York, cea mai înaltă distincție a International Society for the Performing Arts (ISPA) – The Angel Award.

Ceremonia a avut loc pe 11 ianuarie, în cadrul ISPA, la New York Perelman Theatre, iar Chiriac a anunțat că dedică această importantă recunoaștere internațională Sibiului și României, de Ziua Națională a Culturii.

„Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și Teatrul Național ‘Radu Stanca’ Sibiu sunt membri ISPA, iar acum patru ani am fost ales în board-ul acestei prestigioase structuri, cea mai importantă structură de artele spectacolului din lume. Nu întâmplător se numește International Society for the Performing Arts, unde membrii sunt instituțiile și marile personalități din lume. Faptul că unul dintre cele mai prestigioase premii se îndreaptă către Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și către conducătorul lui este un moment fără precedent. Niciodată cineva din această parte a lumii nu a fost în board-ul acestei structuri și nu a primit acest premiu. Este o recunoaștere a ceea ce Festivalul înseamnă pentru Sibiu, pentru România, pentru Europa și pentru lumea întreagă. În motivația ISPA pentru acordarea premiului este menționată tocmai această recunoaștere a forței, a impactului internațional în zona creației, a miracolului, a legăturilor și a diversității și dialogului între cultură, educație cercetare și ceea ce înseamnă ținta noastră importantă – publicul”, a declarat Constantin Chiriac.

Laudatio la Gala de la New York a fost făcut de Alicia Adams, președinta board-ului ISPA și vicepreședinta Kennedy Center Washington.

Constantin Chiriac se află în Statele Unite ale Americii în perioada 8-14 ianuarie, unde participă la congresul anual ISPA, la conferința anuală organizată de Association of Performing Arts Professionals (APAP) și întâlniri cu artiști și parteneri americani pentru discuții despre proiecte de colaborare cu FITS și TNRS în anul 2024.

Răspunde