Trecerea peste calea ferată de pe Calea Turnişorului va fi reabilitată

Trecerea peste calea ferată de pe Calea Turnişorului va fi reabilitată

Primăria Sibiu a semnat contractul pentru execuţia lucrărilor de amenajare a trecerii la nivel cu calea ferată de pe Calea Turnişorului cu firma Construcţii Feroviare Mureş SA.

„Ordinul de începere a lucrărilor îl vom emite în primăvară, în funcţie de condiţiile meteo. Firma contractată va avea termen 4 luni pentru a finaliza aceste lucrări care includ atât reabilitarea trecerii, cât şi modernizarea barierei, a sistemului de avertizare luminoasă şi a iluminatului public din zona liniilor de cale ferată.”, a anunțat astăzi primarul Astrid Fodor.

Contractul în valoare de 4,37 de milioane de lei presupune lucrări complexe, printre care:

  • înlocuirea dalelor dintre liniile de cale ferată cu unele mai rezistente, fabricate din beton polimeric şi armate cu oţel zincat, destinate traficului foarte intens, inclusiv cu dale elastice care să atenueze disconfortul la trecerea cu maşina peste linii
  • bariera mecanică de pe ambele sensuri se va înlocui cu o instalaţie automată, cu elemente de avertizare luminoasă şi sonoră
  • instalarea unui sistem de monitorizare video cu circuit închis
  • pentru asigurarea iluminatului public în zona intersecţiei dintre Calea Turnişorului şi liniile de cale ferată, înainte şi după această trecere se vor monta patru stâlpi cu opt corpuri de iluminat cu LED.

Răspunde