Strada Trifoiului intră în lucru

Strada Trifoiului intră în lucru

Reprezentanții Primăriei Sibiu au semnat astăzi contractul de execuție a lucrărilor pentru modernizarea străzii Trifoiului. Lucrările vor fi realizate de M.G.M. Construcții Generale SRL, valoarea contractului fiind de 2,2 milioane de lei.

“Modernizarea străzilor s-a făcut etapizat, în funcție de prioritizarea acestora care a ținut cont de mai multe criterii obiective. Din 2015 până în prezent am modernizat peste 180 de străzi, valoarea investițiilor depășind 250 de milioane de lei – acestea pe lângă lucrările masive din cartierele de blocuri și alte obiective. A venit rândul și străzii Trifoiului din cartierul Turnișor să fie amenajată și am contractat lucrările necesare. Ordinul de începere a lucrărilor va fi emis în această primăvară, imediat ce condițiile meteo permit desfășurarea lucrărilor”, a anunțat primarul Astrid Fodor.

În baza acestui contract, se vor realiza următoarele:

  • modernizarea carosabilului și amenajarea trotuarelor, acestea urmând să fie prevăzute cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități
  • amenajarea spațiilor verzi, inclusiv prin plantarea de arbori
  • realizarea un sistem de iluminat public eco-eficient cu tehnologie LED, conectat la sistemul digital de comandă și monitorizare de la distanță. În acest scop, vor fi montați 13 stâlpi de iluminat metalici cu înălțimea de 6 metri
  • extinderea și modernizarea rețelei de canalizare menajeră și pluvială și racordarea la noua rețea a tuturor gospodăriilor de pe stradă.

Termenul de finalizare a lucrărilor va fi de 8 luni de la data emiterii ordinului de începere.

Răspunde