„Patru fiice” și o poveste tulburătoare

„Patru fiice” și o poveste tulburătoare

Cinematograful „Ion Besoiu” le propune sibienilor, în aceste zile, filmul distins cu premiul pentru cel mai bun documentar la festivalul de la Cannes 2023 și Premiile Gotham 2023, cel mai bun film la Red Sea Film Festival 2023 și nominalizat la secțiunea Cel mai bun documentar la Premiile Filmului European 2023.

Documentarul „Patru fiice”, regia Kaouther Ben Hania, este o coproducție internațională Franta – Arabia Saudită – Germania – Tunisia – Cipru cu participarea actrițelor Eya Chikhaoui, Tayssir Chikhaoui, Olfa Hamrouni și Nour Karoui.

Între lumină și întuneric stă Olfa, o femeie din Tunis, mamă a patru fiice. Pe cele două mai mari le pierde pentru totdeauna. În 2016, devine celebră după ce critică guvernul tunisian pentru că nu a făcut nimic pentru a opri fetele să se alăture ISIS. În viața privată, își caută propria vină. Regizoarea Kaouther Ben Hania invită actrițe profesioniste să între în rolul fiicelor pierdute și creează o experiență cinematografică unică, ridicând vălul de peste poveștile de viață ale Olfei și ale fiicelor ei. O călătorie intimă despre speranță, rebeliune, violență, traume transgeneraționale, feminitate, familie și iubire, care va pune la îndoială însăși fundamentele societăților noastre.

„Patru fiice” rulează vineri, 12 ianuarie, ora 16.00, sâmbătă, 13 ianuarie, ora 16.10, duminică, 14 ianuarie, ora 18.20 și marți, 16 ianuarie, ora 16.00, iar biletele se găsesc la casieria Centrului Cultural „Ion Besoiu” și pe eventbook.ro la prețul de 10 lei.

Răspunde