Muzeul ASTRA sărbătorește Unirea Principatelor prin ateliere creative și proiecții de diafilme

Muzeul ASTRA sărbătorește Unirea Principatelor prin ateliere creative și proiecții de diafilme

Colaje artistice, realizate chiar de vizitatori, și proiecții de diafilme cu povești românești. Așa arată oferta Muzeului ASTRA în această săptămână, când la nivel național se sărbătorește „Mica Unire” din 24 ianuarie 1859.

„Pe data de 24 ianuarie, sărbătorim Unirea Principatelor Moldova și Țara Românească sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, eveniment ce reprezentă încununarea aspirațiilor ce s-au născut în urma revoluțiilor de la 1848. 24 ianuarie marchează piatra de hotar în formarea statului modern român spre obținerea independenței în 1878, și ulterior spre Marea Unire din 1918. Fă-ți costum de Mica Unire! V-am pregătit o serie de activități interactive dedicate Unirii Principatelor Române! Este vorba despre ateliere practice prin care se realizează colaje din materiale naturale, reciclabile. Astfel, vă veți putea ‘croi’ un costum unic, de femeie sau de bărbat, din regiunea Moldova și Țara Românească”, anunță reprezentanții instituției.

Accesul la activități se face în baza biletului de intrare sau a abonamentului, cu programare în zilele de 22, 23, 25 și 26 ianuarie, în intervalul orar 9.00-15.00, iar pe 24 ianuarie vor avea loc trei ateliere, de la orele 9.30, 11.30 și 13.30, tariful de participare fiind de 15 lei.

Tot la Muzeul ASTRA, vizitatorii sunt invitați la proiecţii de diafilme despre evenimentele petrecute în 1859, precum „Moş Ion Roată și Unirea” sau „Vodă Cuza la Hanul Cucului”, dar și poveşti şi basme ale vremii – „Dănilă Prepeleac”, „Povestea porcului” și „Ivan Turbincă”. „Atelierele vor fi întregite de activităţi de storytelling – identifică povestea, precum şi de, normal(!), o horă”, au mai menționat cei de la Muzeul ASTRA.

Răspunde