Lucrare finalizată la școala nr. 11, alta începe la grădinița nr. 5

Lucrare finalizată la școala nr. 11, alta începe la grădinița nr. 5

Investițiile în clădirile unităților de învățământ continuă.

“Investițiile în clădirile unităților de învățământ sunt o activitate continuă și consistentă pentru Primăria Sibiu. Lucrări mai ample sau mai mici, de la reparații și reabilitări și până la extinderea clădirilor și construcția de noi creșe, educația este un domeniu în care investim sume importante. Spre exemplu, anul acesta vom demara eficientizarea a 13 clădiri ale unităților de învățământ, construcția a două creșe noi, construcția a două creșe cu grădinițe și reabilitarea imobilului Maria Tereza pentru a fi utilizat în scop educațional, toate finanțate din fonduri europene nerambursabile. De asemenea, avem în curs procedurile de achiziție pentru dotări în valoare de 9 milioane de euro pentru toate unitățile de învățământ. La aceste investiții mari se adaugă, ca în fiecare an, reparații și diverse lucrări de întreținere”, spune primarul Astrid Fodor.

O lucrare mică, dar importantă pentru siguranța elevilor, a fost finalizată la școala nr. 11 de pe str. Gorunului. A fost refăcută împrejmuirea pe cele două laturi: pe o latură de 73 de metri a fost înlocuit gardul din țeavă rectangulară, iar pe o porțiune de 60 de metri s-a refăcut împrejmuirea din zidărie, cu o înălțime de 2,14 metri. Investiția a fost de 400.000 de lei.

O lucrare mult mai amplă va începe la grădinița nr. 5 de pe strada Siretului, a cărei clădire va fi reabilitată în vederea eficientizării energetice. Contractul a fost semnat la sfârșitul săptămânii trecute, iar fondurile necesare au fost obținute de la Administrația Fondului pentru Mediu, investiția însumând 3,3 milioane de lei. Lucrările, care au termen de finalizare 8 luni de la începerea acestora, vor include:

  • înlocuirea sistemului de colectare a apelor pluviale
  • termoizolarea pereților exteriori, a soclului, a planșeului de pe subsolul tehnic și a soclului
  • înlocuirea integrală a tâmplăriei existente
  • montarea unui sistem de panouri solare fotovoltaice
  • realizarea unui sistem de ventilație cu unități individuale montate în fiecare sală de activitate, cu recuperator de căldură
  • montare pompă de căldură aer-apă și înlocuirea radiatoarelor vechi cu ventiloconvectoare
  • reabilitarea canalizării, a instalațiilor sanitare și a celor electrice
  • refacerea rampelor de acces pentru persoanele cu dizabilități și a scărilor de intrare în imobil
  • finisarea exterioară a imobilului și realizarea unui trotuar de gardă perimetral în jurul clădirii.

Lucrările vor fi executate de firma SC Total NSA AG Construct SRL, iar ordinul de începere va fi emis în următoarea perioadă, după ce se stabilește modul exact de gestionare a șantierului pentru a afecta cât mai puțin posibil activitatea educațională.

Răspunde