Intrare gratuită la Brukenthal

Intrare gratuită la Brukenthal

Anul 2024 începe cu o veste bună pentru toți sibienii, dar și pentru pensionarii din toată țara.

Începând de astăzi, locuitorii municipiului Sibiu beneficiază de intrare gratuită la unitățile Muzeului Național Brukenthal, pe baza documentelor de identitate, în prima joi din fiecare lună. Scutiți de taxa de vizitare vor fi și pensionarii, indiferent dacă locuiesc sau nu în Sibiu. Astăzi, au putut fi vizitate Muzeul de Istorie – Casa Altemberger, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Istorie a Farmaciei și Muzeul Cinegetic „August von Spiess”.

„Am inițiat acest proiect ce a fost prezentat și aprobat de Consiliul de Administrație al Muzeului Național Brukenthal în luna decembrie a anului trecut. Muzeul Național Brukenthal este singura instituție culturală din Sibiu care se află în subordinea Ministerului Culturii, însă aceasta instituție culturală a luat naștere prin eforturile baronului Samuel von Brukenthal, care a lăsat prin testament colecția sa și Palatul Brukenthal din Piața Mare comunității sibiene. Încă din timpul vieții sale, biblioteca Brukenthal era publică. Acest lucru a fost desăvârşit în 1817, când s-a deschis oficial acest muzeu, în acel an fiind vizitat chiar de împăratul Francisc I împreună cu soția sa Carolina Augusta.

Muzeul Național Brukenthal își desfășoară activitatea în Sibiu, fiind o instituție culturală etalon și un brand al orașului. Din acest considerent, cred că trebuie să oferim mai mult comunității în care trăim și în care ne desfășurăm activitatea. Este un cadou pe care Muzeul Național Brukenthal îl face comunității sibiene! Vă așteptăm să vizitați și să vă bucurați de valorile inestimabile prezentate în expozițiile deschise în orașul nostru! Este o invitație de a redescoperi spațiile muzeele! De multe ori se întâmplă ca locuitorii să cunoască unele lucruri, dar socotindu-le aproape și – să spunem – ale lor, să le trateze cu o ușurință și lejeritate. Este un fapt care se întâmplă în toată lumea. Așadar, venim cu un mesaj de a redescoperi și de a se bucura de ceea ce orașul nostru deține și expune!”, a transmis managerul interimar Alexandru Chituță.

Răspunde