Fodor a semnat contractul pentru noua stradă de legătură între Calea Cisnădiei și Calea Dumbrăvii

Fodor a semnat contractul pentru noua stradă de legătură între Calea Cisnădiei și Calea Dumbrăvii

Primăria Sibiu a contractat lucrările pentru crearea unui drum de legătură între Intrarea Arieșului și Calea Dumbrăvii, precum și cele pentru modernizarea străzii Atena, din cartierul Tineretului.

“Noua legătură între Calea Cisnădiei și Calea Dumbrăvii va ajuta la fluidizarea traficului între cele două artere aglomerate. Mai mult, în contextul proiectului de construcție a campusului pentru învățământul dual pe un teren al fostei autobaze Tursib, acest drum va asigura o infrastructură absolut necesară pentru dezvoltarea urbanistică a zonei. Pe lângă aceasta, am contract și modernizarea străzii Atena, care va avea impact local, în cartierul Tineretului, una dintre zonele de dezvoltare ale orașului. Continuăm astfel să dezvoltăm infrastructura de drumuri pentru a permite dezvoltarea urbanistică, dar și pentru a crește calitatea locuirii”, a anunțat astăzi Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Crearea drumului de legătură între Calea Cisnădiei și Calea Dumbrăvii de pe Intrarea Arieșului va însemna o investiție de 2,97 de milioane de lei, contractul fiind semnat cu asocierea de firme Nord Construct SRl & Terra Building & Neo Plan SRL. Aceasta va include amenajarea carosabilului, a trotuarului și pistelor pentru biciclete, crearea iluminatului public eco-eficient, cu tehnologie LED, conectat la telegestiune, precum și amplasarea tubulaturii subterane pentru coborârea în subteran a cablurilor aeriene de telecomunicații. Primele trei luni vor fi rezervate elaborării proiectului tehnic, iar în următoarele șase se vor realiza lucrările propriu-zise.

Modernizarea străzii Atena din cartierul Tineretului va presupune amenajarea acestei străzi de pământ prin amenajarea carosabilului, a trotuarelor și spațiilor verzi, a rețelelor de apă, canalizare pluvială și menajeră, a tubulaturii subterane pentru coborârea cablurilor de telecomunicații și a rețelei de iluminat public. În cadrul acestui contract se va amenaja și intersecția străzii Atena cu străzile Tomis și Londra. De asemenea, este inclusă construcția unui podeț care va asigura continuitatea scurgerii apelor pluviale către pârâul Rossbach. Contractul de lucrări a fost încheiat cu firma SC Darcon General Construct SRL, are o valoare de 1,56 milioane lei și o durată de 7 luni.

Răspunde