Experiență culinară istorică la Palatul Brukenthal

Experiență culinară istorică la Palatul Brukenthal

Un spectacol culinar de excepție, care va pune în valoare tradițiile culinare românești, îi așteaptă pe cei care participă, în această seară, de la orele 18.00, la Revelionul Bucătarilor organizat la Palatul Brukenthal din Avrig, în cadrul rutei culturale Historic Cafés Route – Ruta Cafenelelor Istorice din Europa – sub înaltul patronaj al Consiliului Europei.

Co-organizator al evenimentului este Asociația Culturală Euro Est Alternativ (ACEEA), una dintre cele mai importante asociații profesionale de gastronomie din România.

„Bucătarii prezenți propun o serie de preparate care surprind spiritul culinar românesc, alegând o interpretare barocă a acestora. Atmosfera de neegalat a sălii Palatului Brukenthal va oferi contextul ideal desfătării celor prezenți. În vederea respectării temei regalului gastronomic, aceea de a cuprinde elemente definitorii, istorice ale bucătăriei românești, printre specialitățile serii se vor regăsi rața umplută, pateul de raci alifiat cu unt nesărat, batog de peşte afumat, trilogie de icre de știucă, păstrăv, păstrugă, unt negru cu ceapă verde, carpaccio de gulie, crispy de leuștean verde, lăstari de microplante, uleiuri aromatizate cu trufe și pătrunjel,busuioc și alte minunate arome, mousse de hribi și fulgi de praz, foie gras, quinelle de curcan, file de păstrăv si păstrăv somonat cu mousse de năut și emulsie de mazăre, consomme de fazan, ruladă de berbecuț cu momițe, dovleac copt, morcov roșu, sos de ceapă albă, precum și multe alte surprize culinare care vor încânta simțurile prin prezentare și intrepretare artistică”, au anunțat inițiatorii manifestării.

La eveniment vor lua parte Arnold Klingeis, ambasador HCR Europa in România, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, dr. Iulia Drăguț, președinte ACEEA, și James Chisnall, fondator Untravelled Paths London.

Rezervări se pot face la numărul de telefon 0726 – 234417 sau prin email la rezervari@palatulbrukenthalavrig.ro.

Răspunde