Cristian Lupeş dirijează două concerte în Italia Cristian Lupeș

Cristian Lupeş dirijează două concerte în Italia

Dirijorul Cristian Lupeş, managerul Filarmonicii sibiene, este invitatul săptămânii la pupitrul Orchestrei Simfonice Abruzzese, alături de care va susține două concerte, pe 27 și 28 ianuarie.

Programul include Simfonia a IV-a de Gustav Mahler, varianta camerală, în orchestrația lui Klaus Simon, precum și trei lieduri de Schubert: „An die Musik”, „Die Forelle” (orchestrația lui Benjamin Britten) și „Gretchen am Spinnrade” (orchestrația lui Max Reger). Solista concertului va fi soprana Giorgia Cinciripi.

Repetițiile au loc într-o sală proiectată de celebrul arhitect japonez Shigeru Ban, denumită “Paper concert hall” (“sala de hârtie”). Aceasta are o structură metalică ușoară, îmbrăcată în panouri de lut expandat și carton precomprimat, putând fi ușor demontantă și asamblată în altă parte. Sala a fost inaugurată în 2011, la doi ani după cutremurul devastator care a afectat regiunea.

Cele două concerte vor avea loc în zilele de sîmbătă, 27 ianuarie, în sala teatrului „V. Antonellini” din L’Aquila, respectiv duminică, 28 ianuarie, la Palazzo Kursaal din Giulianova.

Răspunde