Constantin Chiriac a primit însemnele titlului de cetățean de onoare. „A reușit să transforme Sibiul într-o uriașă scenă pentru cultură”

Constantin Chiriac a primit însemnele titlului de cetățean de onoare. „A reușit să transforme Sibiul într-o uriașă scenă pentru cultură”

Primarul Astrid Fodor a înmânat actorului Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de a Sibiu, însemnele ce vin odată cu titlul de cetățean de onoare al municipiului Sibiu.

Ceremonia s-a desfășurat, ieri, la sediu Primăriei, în prezența mitropolitului Laurențiu Streza, ministrului Culturii, Raluca Turcan, ambasadorului Emil Hurezeanu, consulului Germaniei, Kerstin Ursula Jahn, a unor conducători de instituții, consilieri locali și oameni de afaceri care sprijină cultura.

„În calitatea sa de manager al Teatrului Național ‘Radu Stanca’ Sibiu, a dezvoltat această instituție la nivelul instituțiilor prestigioase de cultură din lume. Inițiator și președinte al Festivalului Internațional de Teatru Sibiu, Constantin Chiriac a reușit să transforme Sibiul într-o uriașă scenă pentru cultură, pentru artele spectacolului. Rezultatul acestor eforturi este un Festival recunoscut internațional pentru calitatea actului cultural, un regal al artelor spectacolului pentru publicul sibian, românesc și internațional și vizibilitate pentru Sibiu, ca locație culturală de excelență. Efectele festivalului nu se limitează doar la cultură, ci se răsfrâng asupra turismului sibian, asupra industriei locale a ospitalității și are efecte pozitive asupra economiei sibiene în general. De 30 de ani FITS este unul dintre motoarele de dezvoltare a orașului! Felicitări, maestre Chiriac! Sibiul este onorat să vă aibă alături! În numele orașului, vă mulțumesc pentru o contribuție inestimabilă în conturarea unui Sibiu cultural de care suntem mândri!”, a transmis primarul Astrid Fodor.

Maestrul Chiriac a primit diploma de cetățean de onoare și cheia orașului și a semnat în cartea de onoare a Sibiului.

„Tot ceea ce am făcut de-a lungul timpului am făcut pentru Sibiu, legat de Sibiu și gândind pentru Sibiu, indiferent în ce loc anume de pe pământ am fost. Mulțumesc acestui oraș! Mulțumesc tuturor echipelor, oamenilor pe care i-am condus și i-am avut în jurul meu și cu care am gândit proiecte! Mulțumesc familiei mele, prietenilor, tuturor celor care au înțeles că, împreună, rațiunea noastră de a fi este a dărui!”, a mărturisit Chiriac.

Răspunde