Comori ascunse în povești

Comori ascunse în povești

Astăzi,  la Muzeul ASTRA, în Sala Changes și Sala Auditorium din incinta Pavilionului Muzeal Multicultural, grupurile de elevi au parte de activități educaționale asistate sub denumirea ,,Comori ascunse în povești”.

La atelierul „Vârtelnița și ghemul de lână”, participanții deapănă lâna cu ajutorul vârtelniței și realizează un ghem. Studiind „Motivele de pe vasele de Horezu: cocoșul, copacul vieții, spirala”, elevii află semnificația motivelor și întregesc un puzzle sub forma unei farfurii de Horezu. Sub genericul „Masca”, elevii realizează o mască din carton cu materiale puse la dispoziție și învață rolul măștii în sărbătorile de iarnă, unde se mai folosește masca și de ce poartă oamenii mască? La „Tăblița și penița”, copiilor li se explică de ce preotul era și învățătorul satului și vor experimenta scrisul cu cretă pe tăblițele din ardezie sau scrisul cu penița. Patrimoniul caselor din muzeu și ceea ce se mai găsește în satul românesc se studiază în cadrul atelierului „Obiecte din casa bunicilor”. De asemenea, copiii vor experimenta pisarea condimentelor cu ajutorului unui mojar și vor observa diferite tipuri de mojar, în funcție de mărime, formă și utilizare.

În paralel cu aceste ateliere se va organiza și o proiecție de diafilme – „Făt Frumos din lacrimă” de Mihai Eminescu -, de Ziua Culturii Naționale.

Participarea la activitățile educaționale este gratuită.

Răspunde