3,5 % pentru Asociația Pneumologia rbt

3,5 % pentru Asociația Pneumologia

Sibienii care doresc să susțină Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu o pot face prin donații și sponsorizări către Asociația Pneumologia.

Organizația a fost înființată în anul 2011, de un grup de medici din cadrul spitalului, cu scopul de a ajuta unitatea sanitară să achiziționeze aparatură medicală, medicamente, materiale sanitare și orice tip de echipament necesar pentru creșterea calității serviciilor medicale și hoteliere, în beneficiul pacienților noștri.

„Asociația Pneumologia este un real sprijin financiar pentru a reuși să ne îndeplinim toate obiectivele pe linie de modernizare a aparaturii și echipamentelor utilizate în spital. Apreciem implicarea comunității sibiene, un partener constant pentru unitatea noastră sanitară și le mulțumim tuturor cetățenilor care doresc să ne susțină în continuare prin donații. Ne bucurăm că oamenii au înțeles că fiecare dintre noi putem să ne implicăm, uneori cu un minim efort, precum redirecționarea acestui procent de 3,5% din impozitul pe venit care oricum ni s-a perceput, pentru a schimba în bine comunitatea în care trăim”, spune Cristian Roman, manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

Formularul 230 cu datele Asociației Pneumologia este disponibil  la următorul link: http://spital-tbc.ro/asociatia-pneumologia. După completare, formularul trebuie transmis la spital, fie în format fizic (Aleea Filozofilor, nr.3-5), fie scanat, la adresa de e-mail spitaltbcsibiu@yahoo.com.

„Mulțumesc tuturor sponsorilor și oamenilor de bine din comunitatea sibiană, pentru sprijinul acordat în anul 2023 Asociației Pneumologia, care ne-a ajutat să continuăm eforturile de îmbunătățire a calității îngrijirilor și serviciilor medicale la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu. Îi rugăm pe această cale pe toți cei care doresc să contribuie în continuare la efortul nostru de a le oferi pacienților condiții cât mai bune în spital și îngrijiri adecvate, să direcționeze cei 3,5% din impozitul pe venit pentru anul 2023 Asociației Pneumologia”, transmite dr. Violeta Frâncu, președintele asociației.

În anul 2023, în ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu au fost consultați peste 18.227 de pacienți, adulți și copii, dintre care 2.357 în regim de urgență, în cadrul camerei de gardă. De asemenea, peste 3.700 de pacienți au fost internați în spitalizare continuă și alți 1.611 în regim spitalizare de zi. Cu privire la examinările paraclinice, numărul radiografiilor efectuate a fost de aproape 17.336, iar numărul analizelor medicale a depășit 130.000.

Cei care doresc să sprijine Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu o pot face prin donații către Asociația Pneumologia – Cont RO46BTRL03301205S54494XX, deschis la Banca Transilvania. De asemenea, prin completarea formularului 230, orice salariat poate direcționa 3,5% din impozitul pe venitul anual. Formularul poate fi descărcat de pe site-ul spitalului.

Răspunde