Revelion sibian cu artiști de peste Prut

Revelion sibian cu artiști de peste Prut

Noaptea trecerii dintre ani va fi marcată la Sibiu, în Piața Mare, de un spectacol intitulat „Poveste de iarnă”.

„Pe scenă vor urca Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu, din Republica Moldova, împreună cu o orchestră folclorică, într-o colaborare inedită, un spectacol cu muzică și lumini. Proiectul muzical inițiat de cele două formații se bucură de un mare succes atât la spectacolele live, cât și în mediul online și face legătura între trecut și prezent, între tradiție și modernitate. Spectacolul va începe la ora 22.30 și va avea o durată de aproximativ două ore. Programul serii va fi deschis la ora 21.30, de DJ Funky Drop”, a anunțat astăzi municipalitatea.

Evenimentul este pregătit de Asociația Events for Tourism – care organizează Târgul de Crăciun, Târgul de Paști și Cibinfest – și cofinanțat de Primăria Sibiu cu 300.000 de lei, prin Agenda Culturală 2023.

Sound-ul „Lupii lui Calancea” este „o fuziune naturală unde poți auzi groove-urile de Drum’n’Bass și pasajele clasice împletite cu folclorul urban distorsionat, improvizate cu mare implicare și precizie. Toate sunt mișcate de un puls de energie care șterge distanța dintre liniște și culminațiile psihedelice”, potrivit descrierii de pe canalul de YouTube al trupei din Chișinău.

Tot din Republica Moldova va ajunge pe scena din Piața Mare ansamblul etnofolcloric „Surorile Osoianu”, alcătuit din cinci surori, cu un repertoriu impresionant de cântece de joc, colinde, cântece pascale, cântece de dragoste și balade. Surorile Osoianu au mai colaborat cu succes cu Zdob și Zdub, Loredana Groza, orchestra „Lăutarii” condusă de Nicolae Botgros, Subcarpați, Irina Rimes și Damian Drăghici.

Răspunde