O tânără dirijoare din Polonia, invitată la Filarmonica Sibiu în această săptămână

O tânără dirijoare din Polonia, invitată la Filarmonica Sibiu în această săptămână

Concertele Filarmonicii sibiene din această săptămână vor fi conduse de Kinga Głowacka, o tânără dirijoare din Polonia.

În vârstă de 25 de ani, Kinga Głowacka este câștigătoarea Premiului I și a Premiului special oferit de Filarmonica de Stat Sibiu în cadrul celei de-a VII-a ediții a Concursului Internațional de Dirijat „Ionel Perlea” de la Slobozia.

Două tinere voci apreciate de publicul sibian la Gala Sibiu Opera Festival 2023, soprana Claudia Marinescu și mezzosoprana Theona Iurcovschi, sunt solistele concertului simfonic de joi. La pian va interpreta Aurelia Vișovan, actualmente profesor universitar la catedra de pian a Universității de Muzică din Nürnberg. Programul serii cuprinde patru compoziții de Johann Sebastian Bach: Uvertura din Suita orchestrală nr. 1 în Do major BWV 1066, Concertul pentru clavecin în La major BWV 1055, Concertul pentru clavecin în re minor BWV 1052 și Psalm 51 – Cantata BWV 1083. Concertul va avea loc joi, 7 decembrie, începând cu ora 19:00, la Sala Thalia. Biletele sunt disponibile la casieria Filarmonicii și pe iabilet.ro la prețul de 40 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari).

Vineri, 8 decembrie, de la orele 10:30 și 12:00, orchestra Filarmonicii dirijată de Kinga Głowacka va prezenta o poveste muzicală de sezon: „Spărgătorul de nuci”, de P.I. Ceaikovski. În ipostaza de narator se va afla actrița Oana Brânzan, iar pe scena Sălii Thalia vor mai evolua cursanți ai școlii de balet „Arabesque”. Accesul la concertul educativ se face în baza biletelor în valoare de 10 lei. Programări la telefon 0735.566.486.

Răspunde