Madrigal de Crăciun, la Sibiu: concerte de colinde, triplă lansare discografică şi dublă lansare de carte

Madrigal de Crăciun, la Sibiu: concerte de colinde, triplă lansare discografică şi dublă lansare de carte

Pe 15 şi 16 decembrie, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” va susţine două concerte extraordinare de Colinde şi va lansa cele mai noi albume discografice şi cărţi de Crăciun.

Corul Madrigal aduce spiritul Crăciunului la Sibiu şi anticipează sonor atmosfera unică a sărbătorilor cu o selecţie repertorială specială, ce include mult iubitele colinde româneşti, precum şi cele mai frumoase colinde internaţionale. Ca în fiecare an, corurile de copii din Programul Naţional Cantus Mundi se vor alătura Corului Madrigal, cu cele mai cunoscute piese de Crăciun şi emoţia mersului la colindat.

Primul din seria concertelor extraordinare de colinde este programat vineri, 15 decembrie, ora 17:30, la Biserica Ursulinelor, și va fi dirijat de Anna Ungureanu. Cu acest prilej, Corul Madrigal va lansa şi noutăţile discografice dedicate sărbătorilor de iarnă: dublul vinil „Madrigal de Crăciun – Madrigal for Christmas”, precum şi vinilul şi BluRay-ul „Pe drumul Crăciunului”. Sâmbătă, 16 decembrie, ora 13:00, Corul Madrigal concertează la Catedrala Mitropolitană, sub conducerea muzicală a dirijorului Cezar Verlan. În doar câteva ore de la postarea lor pe platforma Bilete.ro, biletele gratuite cu rezervare au fost epuizate. La cererea publicului, concertul de vineri va putea fi urmărit în direct pe ecranul amplasat la Târgul de Crăciun.

Tot sâmbătă, de la ora 15:00, va avea loc o dublă lansare editorială la Salonul de muzică al Palatului Brukenthal. Corul Madrigal va lansa cele mai recente cărţi publicate în anul aniversar MADRIGAL 60: „Corul Madrigal în arhivele Securităţii. Rezistenţa prin colind” şi „Corul Madrigal în arhivele Securităţii. Turneele în SUA”, semnate de muzicologul Monica Lup.

Bazate pe materiale de arhivă, interviuri şi pe cercetări minuţioase întreprinse de jurnalista Monica Lup în arhivele Consiliului Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii, cele două cărţi aduc la lumină modul în care regimul comunist şi cenzura din România au abordat două dintre proiectele emblematice ale Corului Madrigal în epocă: colindele româneşti şi turneele în Statele Unite.

„Corul Madrigal în arhivele securităţii. Rezistenţa prin colind” surprinde curajul şi determinarea Madrigalului şi a fondatorului său, Marin Constantin, de a descoperi, cânta şi promova colindele româneşti şi păstra vie spiritualitatea poporului român, în una dintre cele mai cumplite perioade din istoria noastră.

„Corul Madrigal în arhivele securităţii. Turneele în S.U.A.” reprezintă o cronică a modului în care regimul comunist din România a gestionat cele cinci turnee pe care Corul Madrigal şi dirijorul le-a susţinut în Statele Unite ale Americii, în perioada 1969 – 1988. Volumul a avut deja parte de o lansare internaţională de mare succes la New York, în cadrul turneului aniversar al Corului Madrigal în Statele Unite, din această iarnă.

„Madrigal de Crăciun, la Sibiu” se înscrie în programul aniversar MADRIGAL 60, ce marchează 60 de ani de activitate neîntreruptă, excelenţă în muzică şi diplomaţie prin cultură pentru Corul Madrigal, devenit un simbol al constanţei artistice naţionale, dar şi al relevanţei culturale şi de imagine a României în lume.

Răspunde