Lucrări de artă create de pacienții Spitalului de Psihiatrie, vândute în scop caritabil

Lucrări de artă create de pacienții Spitalului de Psihiatrie, vândute în scop caritabil

Cea de-a XV-a ediție a evenimentului ”Speranță prin artă”, realizat de Rotaract Club Sibiu și Rotary Club Sibiu, în colaborare cu Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu și Asociația Spitalului de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, va avea loc luni, 11 decembrie, ora 18.30, la Muzeul Brukenthal.

Lucrările expuse sunt create în cadrul Compartimentului de Ergoterapie și Terapie Ocupațională al Spitalului de Psihiatrie din Sibiu, de către pacienți, și vor putea fi achiziționate de către cei care doresc să sprijine proiectul.

Fondurile obținute în urma vânzării lucrărilor vor fi donate spitalului pentru sprijinirea reinserției psihosociale, creșterea abilităților sociale, dezvoltarea relațiilor interumane, reabilitare socială și vocațională și continuarea realizării lucrărilor, potrivit organizatorilor.

”Ergoterapia joacă un rol extrem de important în umanizarea spitalelor de psihiatrie şi, totodată, ajută la evitarea cronicizării bolilor și totodată înlesneşte reîncadrarea bolnavului în viaţa socială şi profesională. Suntem privilegiați că în cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie ‘Dr. Gheorghe Preda’ Sibiu funcționează un Compartiment de Ergoterapie și Terapie Ocupațională unde pacienților li se oferă independență, fie dându-le posibilitatea să se adapteze la deficitul lor, fie participând la ameliorarea stării lor. Ne bucurăm de faptul că și în acest an suntem suntem parteneri alături de Rotaract Club Sibiu și Rotary Club Sibiu în realizarea acestui eveniment, care sprijină ergoterapia și implicit pacienții din cadrul unității noastre”, a precizat Florin Neag, managerul spitalului.

Răspunde