Iarna pe ulița din Șeica Mică

Iarna pe ulița din Șeica Mică

Asociația Centrul Cultural Memorial ‘Dr. Gheorghe Telea Bologa’, în parteneriat cu cu Muzeul ASTRA, continuă seria de ateliere educaționale ale proiectului „Educăm prin patrimoniu”.

Luni, 18 decembrie, între orele 12.00 și 14.00, la Școala Gimnazială din Șeica Mică, copiii beneficiari ai acestui proiect sunt invitați să participe, alături de profesori, părinți sau bunici la o șezătoare tradițională de iarnă denumită „Iarna pe ulița din Șeica Mică”.

„Micuții vor confecționa aici obiecte decorative specific perioadei și zonei. La eveniment va fi invitat și un istoric care le va povesti care era rolul șezătorii, de ce se organiza cu precădere iarna și care erau obiceiurile legate de acest eveniment, un prilej de socializare și de adunare a comunității”, au explicat organizatorii.

Atelierele educaționale din cadrul proiectului „Educăm prin patrimoniu” sunt organizate în colaborare cu Muzeul ASTRA și sunt gândite pentru a facilita colaborarea, integrarea și promovarea valorilor tradiționale pentru copiii din mediul rural, care nu au acces la mediul cultural.

Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Răspunde