Depozitele de cărți ale Bibliotecii ASTRA au fost modernizate prin introducerea de rafturi mobile

Depozitele de cărți ale Bibliotecii ASTRA au fost modernizate prin introducerea de rafturi mobile

Rafturi metalice mobile în valoare de peste 650.000 lei au intrat în dotarea depozitelor de carte ale bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

Acestea oferă versatilitate în stocarea și accesarea publicațiilor. Noile rafturi sunt concepute pentru a conferi mai mult spațiu colecțiilor, dar și accesibilitate, adaptabilitate și eficiență sporite în utilizarea zonelor de depozitare. Fiind dotate cu mecanisme ușor de manevrat și prevăzute cu un sistem de culisare pe șină, rafturile metalice mobile oferă optimizare în activitatea de manipulare, aranjare și preluare a documentelor, au explicat reprezentanții instituției.

„Înlocuirea rafturilor din depozitul bibliotecii era nu doar o aspirație, era un lucru absolut necesar, deoarece spațiul de stocare devenea insuficient și nu mai permitea introducerea de carte nouă. Acum, prin înlocuirea rafturilor vechi cu cele mobile, avem spații de depozitare mai primitoare, mai confortabile. S-a creat loc pentru creșterea colecțiilor cu noi achiziții și putem spune că, și în acest mod, onorăm angajamentul bibliotecii în ceea ce privește sustenabilitatea și gestionarea responsabilă a resurselor culturale. Întregul demers a fost posibil cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu, investiția ridicându-se la peste 650.000 de lei”, a precizat Răzvan C. Pop, managerul bibliotecii publice sibiene.

Răspunde