David Schlager: Am onoarea și plăcerea de a dirija Concertul de Anul Nou de la Sibiu

David Schlager: Am onoarea și plăcerea de a dirija Concertul de Anul Nou de la Sibiu

Tânărul dirijor austriac David Schlager, pe care publicul sibian l-a putut cunoaște cu prilejul Galei Sibiu Opera Festival 2022, revine pe scena Sălii Thalia pentru Concertul de Anul Nou sub tema sonoră „Diamonds”.

Sub conducerea muzicală a lui David Schlager, Ansamblul ICon Arts alături de soliștii Ioana Turcu (flaut, România), Christiana Uikiza (voce, Austria) și Mike Mossessian (voce, Austria) vor interpreta în noaptea trecerii dintre ani un program dinamic și divers, de la valsuri vieneze la musical.

„Vă trimit salutări din minunata Piață Sf. Maria din München, unde dirijez în acest moment. Sunt foarte încântat să vă anunț că voi avea onoarea și plăcerea de a dirija concertul din Ajunul Anului Nou și Concertul de Anul Nou de la Sibiu. Punem la punct un program excepțional, foarte colorat, cu muzică de Johann Strauss, Karl Michael Ziehrer, Otto Nicolai, George Gershwin, John Williams, James Swift și mulți alții. Ne dorim să avem alături trei soliști incredibil de buni și am fi foarte fericiți să vă vedem la concert. Vă invităm cu drag. Pentru moment, vă urez sărbători fericite! Ne vedem la Sibiu! Mulțumesc!”, transmite David Schlager.

Apreciat pentru gestica elegantă, capacitatea sa de a captiva publicul și interpretări pline de prospețime, David Schlager a studiat dirijatul și acompaniamentul la Universitatea de Muzică și Arte ale Spectacolului din Graz, iar în 2020 i s-a acordat premiul de onoare al universității. Repertoriul său vast, axat pe operă, se concentrează în mod special pe lucrări de Mozart, Verdi și Puccini. Recent, a câștigat Premiul I la Concursul de Dirijat „Blue Danube Opera”, urmat de debutul său la Opera de Stat Stara Zagora (Bulgaria) cu „Tosca”. Cu doar o lună înainte, a obținut locul al III-lea la renumitul Concurs „Luigi Mancinelli” din Orvieto (Italia). În finala Concursului Internațional de Dirijat „Ionel Perlea” din Slobozia, s-a remarcat atât în repertoriul simfonic, cât și în cel de operă. Pe lângă locul al II-lea, a câștigat premiile speciale ale Operei din Craiova și ale Filarmonicii de Stat Sibiu. Anterior, Schlager a colaborat cu diverse orchestre, precum Orchestra Simfonică din Leipzig la Gewandhaus, Orchestra „Josef Haydn”, Orchestra Filarmonică a Tineretului din Viena, Orchestra Unită a Europei, Orchestra Filarmonică din Atena, precum și Orchestra Simfonică Pazardjik (Bulgaria), în urma unui concert de final de masterclass la Teatro Niccolini din Florența, unde dirijorul a atras atenția internațională. Printre momentele de vârf ale carierei tânărului austriac se numără recenta producție a operetei „Zigeunerbaron” de Johann Strauss la Opera Română din Craiova, cu turnee în Germania, precum și spectacolul „Hänsel & Gretel” de Humperdinck pentru „Das Opernkarussell”.

Atmosfera de poveste a muzicii clasice este rezervată celor care vor alege să se bucure de trecerea dintre ani la Sala Thalia. Evenimentul se va desfășura în dublă reprezentație, începând cu orele 18:00, sâmbătă, 31 decembrie 2023, și duminică, 1 ianuarie 2024. Ultimele bilete sunt disponibile pe entertix.romyticket.ro, dar și la casa de bilete a Filarmonicii (telefon 0735.566.486).
Concertul de Anul Nou de la Sibiu este organizat de Asociația Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) în parteneriat cu Filarmonica de Stat Sibiu.

Răspunde