Cafeneaua de pe strada Cetății, recunoscută în toată Europa!

Cafeneaua de pe strada Cetății, recunoscută în toată Europa!

Moment istoric pentru Sibiu! Pardon Cafe, celebrul local de pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu, a devenit astăzi parte a Rutei Cafenelelor Istorice a Consiliului Europei.

Sibiul este de astăzi un punct pe Ruta Cafenelelor Istorice a Consiliului Europei, care promovează deopotrivă cultura, gastronomia și patrimoniul cultural european. Primul local din Sibiu inclus pe această rută – Pardon Cafe – a primit placheta cu însemnele oficiale de la ambasadorul în România al acestui traseu cultural, omul de afaceri Arnold Klingeis.

Primarul Astrid Fodor a participat la acest eveniment, alături de ministrul Culturii, Raluca Turcan, pentru a saluta includerea Sibiului pe această rută continentală, din care fac parte deja zeci de cafenele istorice din orașe mari europene.

Raluca Turcan: Sibiul este cel mai relevant oraș cultural al României

„Cu fiecare ocazie, la Sibiu, se întâmplă lucruri pozitive din punct de vedere cultural. Pentru mine este evident că Sibiul este cel mai relevant oraș cultural al României și tot mai apreciat pe plan internațional. Motiv pentru care îi felicit pe toți cei care au pus umărul la aceasta reușită! Faptul că la nivelul Consiliului Europei Sibiul este sprijinit în dezvoltarea turistică, prin promovarea gastronomiei, tradițiilor și patrimoniului local, subliniază potențialul imens al acestui oraș și faptul că merită să facă parte din traseele culturale care reprezintă de minune istoria, evoluția și patrimoniul Europei.
Ruta Cafenelelor Istorice, prin menirea sa de a pune în valoare unele dintre cele mai vechi și valoroase cafenele aflate în clădiri de patrimoniu vechi de cel puțin un secol, atrage turiști din întreaga lume. Pentru Sibiu, acest lucru înseamnă plus valoare, dezvoltarea comunității, a infrastructurii turistice, prosperitate și creșterea calității vieții a fiecărui cetățean, în definitiv. Este o șansă extraordinară de a avea la Sibiu o cafenea inclusă în această rețea europeană, care cuprinde în acest moment 90 de membri din 15 țări ale Europei. Îl felicit pe domnul Arnold Klingeis, ambasador onorific al Historic Cafés Route în România, că a inclus Sibiul pe harta cafenelelor istorice din Europa, și cred că a făcut o alegere potrivită. Pardon Café este, într-adevar, o locație care fascinează atât sibienii cât și turiștii aflați în vizită la Sibiu.
De asemenea, îl felicit și pe domnul administrator Marius Rafa, pentru că reușește să ofere celor care îi trec pragul o experiență culturală, istorică și culinară deosebită”, a apreciat Raluca Turcan.

Astrid Fodor: Orașul câștigă vizibilitate

„Sibiul este o locație turistică a atmosferei și a experiențelor, inclusiv a celor culinare. Prin includerea Sibiului pe Ruta Cafenelelor Istorice a Consiliului Europei, orașul câștigă vizibilitate și beneficiile unei locații promovate la nivel european. Sibiul are astfel de localuri în care istoria orașului, cultura gastronomică locală tradițională sau reinterpretată, prezintă și reprezintă orașul. Cafeneaua Pardon este un astfel de local, fiind situată pe cea mai frumoasă stradă – strada Cetății, lângă ziduri și turnuri vechi de sute de ani. Sper ca pe această Rută să fie incluse cât mai multe dintre cafenelele, restaurantele și hotelurile din Sibiu, cu parfumul istoriei și gastronomiei locale, fiecare cu specificul și farmecul său”, a spus Astrid Fodor.

La eveniment a fost prezent și James Chisnall, persoana desemnată să gestioneze lansarea primului ghid de călătorie pentru cele 48 de rute recunoscute de Consiliului Europei și autor al ghidului Winter Historic Cafe Route Experience, lansat la începutul acestui luni.

Tot în cadrul evenimentului care a marcat dezvelirea plachetei a fost prezentat și degustat meniul special creat pentru vizitatorii care vor parcurge acest traseu prin Europa și vor ajunge și la Sibiu.

Marius Rafa: Este o onoare!

„Sibiul se alătură astăzi oficial traseului cultural al Consiliului Europei – Historic Cafes Route. Suntem mândri să anunțăm că Pardon Cafe Bar Restaurant este prima locație din Sibiu inclusă în această prestigioasă rețea europeană. Evenimentul de astăzi, 15 decembrie, este un moment special de recunoaștere a valorii istorice și culturale a celei mai frumoase străzi din Sibiu. Este o onoare să să facem parte din această rețea prestigioasă și să contribuim la promovarea culturală a Europei”, a mărturisit Chef Marius Rafa, fondatorul Pardon Cafe Bar Restaurant.

Răspunde