Azilul din Săliște, decorat pentru Crăciun cu ornamente confecționate de pacienți

Azilul din Săliște, decorat pentru Crăciun cu ornamente confecționate de pacienți

Vârstnicii internați la Unitatea de Asistență Medico-Socială (UAMS) Săliște au pregătit coronițe de Crăciun cu ajutorul voluntarilor de la Bearing Point România.

Coronițele vor împodobi pe toată perioada sărbătorilor de iarnă saloanele bunicilor, iar în sufletele celor care au participat vor rămâne întipărite momentele emoționante de conectare autentică, cu povești și amintiri din copilărie, acorduri dulci de colinde, mireasma și aromele cozonacilor.

“Așa cum se întâmplă de fiecare dată, aceste activități aduc beneficii importante atât bunicilor, cât și tinerilor care participă: stimulare psiho-senzorială, socializare și inter-cunoaștere, destindere și relaxare, rememorarea unor amintiri dragi din copilărie, perpetuarea tradițiilor și a valorilor românești și creștine, facilitarea legăturilor dintre generații, activarea implicării sociale și a spiritului de întrajutorare și nu în ultimul rând diminuarea sentimentelor de izolare și devalorizare resimțite de seniorii instituționalizați”, a explicat Cătălina Mărginean, psiholog clinician în cadrul UAMS Săliște.

Atelierul de Crăciun este al treilea eveniment organizat de angajații companiei Bearing Point la Săliște.

“Dorim să adresăm reprezentanților și angajaților companiei Bearing Point calde mulțumiri pentru colaborarea eficientă și de succes dintre instituțiile noastre, colaborare care a dat rezultate remarcabile de-a lungul timpului; bunicii îi așteaptă de fiecare dată cu mare drag pe prietenii lor mai tineri! Evenimentele realizate împreună sunt speciale, tinerii participanți au reușit să aducă întotdeauna zâmbete, bucurie și bunăstare în sufletele bunicilor noștri. Apreciem eforturile depuse și suntem încântați de această colaborare pe care ne-o dorim de lungă durată. Vă mulțumim că existați, sunteți întotdeauna bineveniți la noi. Vă urăm un Crăciun magic, sănătate, bucurii și împliniri și sărbători fericite!”, transmite directorul Alexandru Chera.

Răspunde