Astrid Fodor: Sibiul este una dintre multele cărți de vizită pozitive ale României

Astrid Fodor: Sibiul este una dintre multele cărți de vizită pozitive ale României

Sibiul contribuie esențial în promovarea celor mai bune atribute ale țării, afirmă primarul Astrid Fodor, în mesajul său de 1 Decembrie.

„Avem cu toții conștiința că suntem români, că aparținem acestei țări, acestui neam, iar, ca cetățeni, suntem ceea ce însuflețește România. Prin urmare, fiecare dintre noi ar trebui să contribuie cu ceva la bunăstarea țării noastre, prin acțiuni mici sau mari, prin activitatea profesională sau ca cetățeni. Acesta este patriotismul adevărat și doar așa România poate crește – prin noi.
De Ziua Națională facem bilanțul a tot ceea ce este frumos și bun în România – și trebuie să recunoaștem că avem 1000 de motive să fim mândri. Țara noastră a avut și are oameni remarcabili și dăruiți, a fost și este binecuvântată de natură și este astăzi un stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil, o stare de fapt datorată românilor curajoși care au luptat pentru aceste idealuri. Mai mult, România este un stat democratic, iar cetățenii săi se bucură de libertate și pace, un fapt pe care îl apreciem cu atât mai mult, în contextul conflictelor armate nu foarte departe de noi, care iau sau amenință viețile omenești.
Sibiul, prin modul în care se dezvoltă, prin imaginea pe care o proiectează pe plan extern asupra României ca oraș european cultural, turistic și o locație economică de succes, contribuie esențial în promovarea celor mai bune atribute ale țării. Acest fapt este meritul tuturor actorilor activi din comunitatea noastră, de la cetățeni și reprezentanți ai societății civile și până la mediul de afaceri și instituțiile locale. De aceea, astăzi, avem mulțumirea și mândria că Sibiul este una dintre multele cărți de vizită pozitive ale României în lume.
La mulți ani, România, de la Sibiu!
La mulți ani, sibienilor, de Ziua Națională!
La mulți ani, tuturor românilor!”

Astrid Cora Fodor
primarul municipiului Sibiu

Răspunde