448 de olimpici, premiați de municipalitate

448 de olimpici, premiați de municipalitate

Primăria Sibiu a organizat luni, 18 decembrie, în spațiile pentru conferințe ale Stadionului Municipal, festivitatea de premiere a elevilor din municipiul Sibiu care au obținut rezultate foarte bune la olimpiadele internaționale, naționale și județene.

Astrid Fodor, primar: “Valoarea totală a premiilor pe care le-am acordat este de 106.100 de lei. Pe lângă acestea, elevii au primit și câte un abonament pentru spectacolele de pe Scena Digitală, oferit de Teatrul Național „Radu Stanca”. Felicitări tuturor pentru rezultate, pentru interesul de a învăța și de a cunoaște, pentru curajul de a intra în competiție și pentru munca pe care au depus-o!

Trei dintre premii au fost acordate elevilor care au participat la olimpiade internaționale: Beatrice Corina Cristea – Olimpiada Internațională “Științele pământului”, Paul Țiplic – Olimpiada Europeană de Geografie – categoria junior, Tudor Băcilă – Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori. Toți sunt elevi ai Colegiului „Gheorghe Lazăr” și au obținut medalia de bronz la competiții. Din partea Primăriei au primit câte un premiu în valoare de 800 de lei.

Un număr de 50 de elevi au participat la olimpiade naționale, fiindu-le oferit un premiu în valoare de 1000 de lei pentru premiul I, 800 de lei pentru premiul II, 600 de lei pentru premiul III și 300 de lei pentru mențiune. Aceștia au concurat la nu mai puțin de 50 de discipline, dintre care amintim: limba și literatura română, matematică, fizică, astronomie și astrofizică, informatică, tehnologia informației, istorie, geografie, biologie, științele pământului, protecția mediului, engleză, germană, franceză, maghiară, latină, interpretare vocală sau instrumentală, volei, baschet, fotbal, handbal, șah, argumentare și dezbatere, agricultură, turism și alimentație, industrie textilă și pielărie, electronică, automatizări, telecomunicații, arte vizuale, arhitectură, fabricarea produselor din lemn, industrie alimentară etc.

Alți 395 de elevi, care au obținut rezultate foarte bune la județene, au primit premii între 300 și 100 de lei.

Trebuie menționat și faptul că, dintre premianți, mai mulți elevi au obținut trei, patru sau chiar cinci premii la diverse discipline și la mai multe faze ale olimpiadelor.

Răspunde