Tripadvisor: Muzeul ASTRA, pe primul loc și în 2023

Tripadvisor: Muzeul ASTRA, pe primul loc și în 2023

Cel mai mare muzeu etnografic în aer liber din România este și cel mai iubit de turiști, confirmă din nou clasamentul anual publicat de platforma Tripadvisor.

„Cum noi suntem cei care ducem mai departe tradițiile și le promovăm cum se cuvine, a devenit o tradiție (în sine) să fim desemnați în top-ul preferințelor turiștilor care ne trec pragul! De aceea și-n acest an recenziile lăsate de vizitatorii noștri pe site-ul tripadvisor.com ne-au (re)oferit distincția «Travelers Choice Award 2023» sau, pe românește, «Alegerea călătorilor în anul 2023». Această clasificare este bazată pe recenziile și opiniile lăsate pe siteul tripadvisor.com de călători sau turiști din întreaga lume. Premiul recunoaște și confirmă astfel cele mai bune unități de turism în tot ceea ce înseamnă serviciile, calitatea acestora, dar mai ales gradul de satisfacție al călătorilor”, au anunțat reprezentanții muzeului.

Muzeul ASTRA este prezent pe tripadvisor.com la capitolul „Things to do”, adică lucruri pe care merită să le facă/vadă un călător atunci când vine în vizită la Sibiu. Descrierea pe care o fac administratorii celebrului site este următoarea: „Muzeul ASTRA este cel mai mare muzeu în aer liber din Europa și cel mai complet (arhitectură tradițională, meșteșuguri, evenimente, expoziții), alei de peste 10 km și peste 400 de clădiri din lemn, piatră, cărămidă reconstruite în muzeu pentru a ilustra viața de zi cu zi a strămoșilor care au trăit în satele României. Diversitatea, multiculturalitatea și tradiția păstrate și retrăite în Muzeul în aer liber din Pădurea Dumbrava sunt principalele atuuri ale Muzeului ASTRA.”

În dreptul descrierii sunt postate 1277 de fotografii, lăsate de vizitatorii care au trecut pragul muzeului, dar și aproape 970 de recenzii, din care 671 acordă calificativul „excelent” și 210 – „foarte bun”, ceea ce plasează Muzeul ASTRA pe o poziție onorantă cu 4 stele și jumătate, din maximul de 5.

TripAdvisor este cel mai mare site de călătorii din lume, cu peste 400 de milioane de vizitatori unici și aproape jumătate de miliard de comentarii și recenzii despre unități turistice din toată lumea.

Răspunde