Sibiul devine mai verde

Sibiul devine mai verde

O pădure… japoneză a fost plantată în cartierul Tineretului.

Aproape 4.000 de arbori puși la dispoziție de Asociația Creștem România Împreună au fost plantați, weekend-ul trecut, în cartierul Tineretului. Este vorba despre 1000 de frasini, 1000 de ulmi, 1000 de paltini, 100 de molizi, 100 de pini și 500 de sălcioare.

Această pădure urbană a fost amenajată conform unui concept japonez denumit miyawaki, conform căruia plantarea speciilor native în pădurile urbane asigură o dezvoltare mai rapidă a zonei împădurite și totodată creșterea biodiversității în mediul urban, potrivit municipalității.

„Peste 200 de voluntari au plantat aproximativ 3.700 de arbori, în două locații din Cartierul Tineretului. În două zile am reușit împreună să creăm o mică pădure urbană într-o zonă de dezvoltare a Sibiului care avea nevoie de astfel de amenajări. Mulțumiri partenerilor noștri și voluntarilor, care s-au implicat! La primăvară vom organiza o nouă astfel de acțiune, în alte zone din oraș”, a transmis primarul Astrid Fodor.

Vineri, 10 noiembrie, s-au implicat în această acțiune peste 100 de voluntari, angajați ai companiei Siemens. Sâmbătă, alți aproximativ 100 de voluntari care s-au înscris pe platforma de voluntariat a asociației au continuat acțiunea. Serviciul Parcuri și Zone Verzi al Primăriei le-a fost alături, contribuind cu cisterne cu apă, transportul puieților și al pământului.

Răspunde