Regal literar-muzical în al doilea weekend Ars HUNGARICA

Regal literar-muzical în al doilea weekend Ars HUNGARICA

Două ediții de lux ale capodoperei literare „Tragedia omului” de Imre Madách, cu ilustrații semnate de artistul sibian Ștefan Orth, vor fi prezentate în cadrul festivalului cultural Ars Hungarica.

Cele două volume au fost tipărite anul acesta la editura Honterus din Sibiu.

Lansarea va avea loc astăzi, 18 noiembrie, ora 18.00, în Sala Oglinzilor a Forumului German, în prezența graficianului Ștefan Orth, a președintelui Societății Literare Madách din Ungaria, Bene Zoltán, și a reprezentanților celor două edituri care s-au ocupat de proiectul literar: Benjámin Jósza, directorul executiv al Forumului Democrat al Germanilor din România și al Editurii Honterus, care a asigurat traducerea în limba germană, respectiv H. Szabó Gyula, directorul editurii Kriterion, care a îngrijit ediția în limba maghiară. Gazda serii va fi Levente Serfőző, președintele Asociației HÍD.

„Tragedia omului” (titlul original „Az ember tragédiája”) este o piesă de teatru scrisă de autorul maghiar Imre Madách – de la nașterea căruia tocmai s-au împlinit 200 de ani – și publicată pentru prima dată în 1861. Este o capodoperă a literaturii maghiare, jucată și în prezent pe scenă, fiind actuală datorită problemelor fundamentale pe care le dezbate.

Evenimentul se va desfășura în limba maghiară, cu traducere simultană în limba română.

Prezentarea va fi urmată de o recepție și concertul trupei Sárosi Péter & Tasi Nóra, de la orele 20.00.

Intrarea publicului este liberă.

Răspunde